FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
mjesec dana je šutio

Cormier otkrio da je uoči meča protiv Miočića imao koronavirus: "Da sam nastavio istim tempom..."

Daniel Cormier otkrio je šokantnu istinu mjesec dana nakon trilogijskog okršaja protiv Stipe Miočića.

Stipe Miočić i Daniel Cormier (Foto: GOL.hr)

Daniel Cormier, bivši dvostruki UFC prvak poluteške i teške kategorije i čovjek kojeg je Stipe Miočić dva puta uzastopno pobijedio u najvećoj trilogiji u povijesti organizacije, otkrio je u razgovoru da je uoči posljednjeg okršaja za titulu prvaka prebolio koronavirus.

Cormier je naglasio da ne želi umanjiti Miočićevu izvedbu i pobjedu, odnosno da to nije nikakva izlika za poraz u meču u kojem je naš Stipe bio kvalitetniji borac.

Sve je krenulo nakon što je saznao da je njegov timski kolega pozitivan na koronu, a da nešto ne valja, otkrio mu je Oura prsten, odnosno gadget koji prati opće zdravlje tijela.

"Počeo sam se osjećati nešto lošije. Opišimo to ovako: nisam bio bolestan, ali sam bio umorniji. Došao je ponedjeljak, vježbao sam i sparirao, odradio tri treninga... Osjećao sam se OK, ali malo umorno. Ne znam kako bih to drugačije opisao. No vratimo se malo unatrag, na srijedu prije toga. Ocjena moje spremnosti je bila 78, 79. To je ocjena koja vam govori kako biste trebali pristupiti danu. Kada je niska, onda vam govori da usporite. Koristim to mjesecima jer moje tijelo mora znati idem li u pravom smjeru", izjavio je Cormier, a prenio Fightsite.

gol expired Miočić otkrio ime svog idućeg protivnika i priznao koji bi ga borac mogao pobijediti divider

"Ponedjeljak navečer, utorak ujutro se više nisam osjećao toliko dobro. Puls u mirovanju mi je bio na 50 otkucaja u minuti, a sad je na 57... Promijenila mi se i tjelesna temperatura", opisuje DC.

Oura prsten nije mogao dijagnosticirati COVID-19, pa je Cormier morao u posjet doktoru i na testiranje.

"Prsten mi je rekao da nešto nije u redu, otišao sam doktoru i saznao da sam imao COVID", otkriva bivši dvostruki prvak, koji nije htio ovaj podatak koristiti kao opravdanje za poraz.

"Ovo uopće nije opravdanje. Miočić je pobijedio i borio se prekrasno. Ovo je zahvala Ouri što mi je dopustila da se borim. Tko zna, možda bih samo nastavio istim tempom da nisam znao, ali ovako sam se uspio pravilno pobrinuti za sebe, vratiti treningu i boriti se za naslov svjetskog teškaškog prvaka. Mislim da to bez prstena ne bi bilo moguće", zaključio je Cormier.

gol expired UFC priprema novu šamarčinu našem Miočiću: "Nisam znao da Jon Jones ima pravo glasa" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider