FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ovo je kao u filmu

Jedan od najvećih izletio iz ringa naglavačke: Prvi nokaut u posljednjem meču!

Veliki Bernard Hopkins nikako nije zaslužio ovakav kraj karijere. Njegova nevjerojatna karijera dobila je filmski završetak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završena je još jedna velika boksačka karijera. Bernard Hopkins sigurno ulazi u povijest kao jedan od najvećih boksača u povijesti ne samo u srednjoj i poluteškoj kategoriji nego uopće. No kao što će se pamtiti svi njegovi silni rekordi, neće se dugo zaboraviti niti način na koji je otišao u mirovinu malo prije svog 52. rođendana.

Hopkins je u svojoj oproštajnoj borbi nokautiran po prvi put u svojoj 28-godišnjoj karijeri. Zvuči nevjerojatno, ali to nije sve. Nokautiran je na način da ga je protivnik doslovno izbacio iz ringa. Ne sumnjamo kako bi uskoro sve moglo završiti na filmskom platnu, Hollywood je ionako blizu Inglewooda gdje se održavao ovaj meč.

A čovjek ga je katapultirao u mirovinu je Joe Smith. Jr., novi prvak svijeta u poluteškoj kategoriji po WBC verziji. Da stvar bude gora za Hopkinsa, sam je izabrao protivnika za posljednji meč superbogate karijere koja je započela dok se Smith još nije ni rodio.

Bila je to 68. profesionalna borba Hopkinsa koju je sudac morao prekinuti nakon 20 sekundi brojanja. Iako je Hopkins izletio na glavu iz ringa, žalio se na ozljedu gležnja zbog koje se nije mogao vratiti u ring u tih 20 sekundi.

Katapultiran u mirovinu, prvi nokaut u karijeri

Bernard Hopkins porušio je mnoge boksačke rekorde među kojima je i onaj najstarijeg prvaka, prvo s 46 a potom i 48 godina života. Ima 55 pobjeda u karijeri od kojih su 32 bile nokautom. Svi su mislili kako će se oprostiti kao boksač kojeg nitko nije nokautirao, a onda se dogodio ovaj epski let naglavačke iz ringa.

''Ozlijedio sam se nakon što sam izletio iz ringa. Prvo sam udario glavom, a onda ozlijedio gležanj. Znao sam za pravilo 20 sekundi, ali nisam zbog gležnja mogao stati na noge. Mogao sam hodati, ali nisam mogao boksati. Trebao sam donijeti odluku, ali na kraju ju je sudac donio umjesto mene. Da nisam izletio iz ringa vratio bih se u svom stilu'', rekao je Hopkins nakon meča.


Cijela je situacija malo podsjetila na 1998. godinu kada je također ispao iz ringa i ozlijedio gležanj u obrani naslova protiv Roberta Allena u Las Vegasu. Tada ga je slučajno gurnuo sudac kada je krenuo razdvojiti borce.

''Da se nije ozlijedio vratio bi se u borbu. Znam da je on veliki šampion'', poručio je Smith koji je odao poštovanje legendi.

''To je moja zadnja borba kao što sam i obećao. Navijači znaju da sam otišao kao vojnik boreći se protiv najjačih protivnika. Sretan sam zbog mirovine iako sam malo uzrujan zbog toga što je završilo dodjelom tehničkog nokauta Smithu. No barem svi znamo da je moja posljednja borba bila čista'', poručio je Hopkins koji je zaradio čak 800 tisuća dolara na svom oproštaju u 52. godini života.

Mi ćemo pamtiti njegov nokaut protiv Oscara De La Hoye, te pobjede protiv Felix Trinidada, Antonija Tarvera, Kellyja Pavlika i Jeana Pascala, ali i činjenicu da je postao prvi borac koji je držao sve četiri najvažnije svjetske titule u isto vrijeme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider