FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
izgubio i wanderlei silva

Fedor Emelianenko brutalno nokautiran: Konačni pad "posljednjeg imperatora"?

Legendarni MMA borci Fedor Emelianenko i Wanderlei Silva upisali su poraze na Bellatorovom eventu koji se noćas održao u New Yorku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njujorški Madison Square Garden ugostio je najspektakularniji Bellatorov event dosada! Fanovi MMA-a mogli su svjedočiti dvjema borbama čiji su glavni akteri bili istinske legende ovog sporta. Tu prije svega mislimo na Fedora Emelianenka i Wanderleija Silvu, no obojica su doživjeli poraz u svojim nastupima.

U glavnoj borbi večeri 40-godišnji Chael Sonnen slavio je protiv vršnjaka Silve jednoglasnom sudačkom odlukom, koja je jako razljutila Brazilca. Sonnen je svoju pobjedu na bodove ostvario konstantnim rušenjem brazilskog borca, koji je samo jednom u tri runde uspio uzdrmati Amerikanca i dovesti ga u podređenu situaciju.

Bio je to povratak Silve u svijet borbe nakon gotovo četiri i pol godine u kojima se više bavio ozljedama, suspenzijama (u jednom trenutku i doživotnom) i traženjem poslodavca koji će ga vratiti u oktogon. Bellator je odlučio pružiti priliku Brazilcu za iskupljenje, no čini se da su vrijeme i godine učinili svoje.

Chael Sonnen vs Wanderlei Silva

U drugoj glavnoj borbi večeri Matt Mitrione (38) brutalno je nokautirao 40-godišnjeg Fedora Emelianenka i nanio mu tek peti poraz u čudesnoj MMA karijeri. Borba je bila gotova nakon 74 sekunde i spektakularnog dvostrukog nokauta, od kojeg se brže oporavio američki borac. Mitrione se podigao s poda, bacio na Fedora i udarcima u glavu dovršio posao.

Borci su se taman "zagrijavali" u sredini oktogona kada su istovremeno doletjela dva snažna krošea nakon kojih su obojica završili na podu. Mitrione je bio brži u podizanju, a na Rusu se vidjelo da je vidno uzdrman jer se odmah prekrio rukama preko glave. Amerikanac ga je s koljena bacio na leđa i probio mu gard snažnim udarcem u glavu nakon čega je sudac uletio i prekinuo borbu.

Matt Mitrione vs Fedor Emelianenko

Mitrione je i dalje neporažen otkako je potpisao ugovor s Bellatorom (3-0), dok je Fedor doživio poraz u svom debiju za Bellator, nakon što je prethodno slavio u dva meča protiv Singha Jaideepa i Fabia Maldonada, otkako se 2015., nakon četiri godine mirovine, vratio u svijet slobodne borbe.

Bellator 180 – Rezultati

Chael Sonnen def. Wanderlei Silva – jednoglasna sudačka odluka
Neiman Gracie def. Dave Marfone – SUB (R2 2:27)
Matt Mitrione def. Fedor Emelianenko – KO (R 1 1:14)
Brent Primus def. Michael Chandler (c) – TKO (R1 2:22)
Zach Freeman def. Aaron Pico – SUB (R1 0:24)
Douglas Lima (c) def. Lorenz Larkin – jednoglasna sudačka odluka

Ryan Bader def. Phil Davis (c) – podijeljena sudačka odluka
James Gallagher def. Chinzo Machida – SUB (R1 2:22)
Heather Hardy def. Alice Yauger – TKO (punches) 3 4:47)

Ryan Couture def. Haim Gozali – jednoglasna sudačka odluka
Bradley Desir def. Nate Grebb – KO (R1 2:54)
Anthony Giacchina def. Jerome Mickle – SUB (R3 3:40)
Matt Rizzo def. Sergio da Silva – SUB (R3 3:48)
Hugh McKenna def. John Salgado – SUB (R1 4:06)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider