Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cavsi dovode kapitalca

Sve razmjene igrača u NBA-u na jednom mjestu: Još nije kraj!

U četvrtak u 21 sat po hrvatskom vremenu završen je prijelazni rok u NBA ligi, odnosno razdoblje u kojem klubovi mogu razmjenjivati igrače...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rok za razmjenu igrača (trade) u NBA ligi je i službeno završen. Dogodio se samo jedan megatrade, iako se uoči posljednjeg dana prijelaznog roka špekuliralo s tri, četiri velika imena. Jimmy Butler, Paul George, Carmelo Anthony i Derrick Rose - samo su neka od imena koja su imala ponude na stolu, no na kraju su ostali u svojim momčadima.

Nastanak modernih Twin Towersa, Bogdanović u Wizardsima

Najjači je trade tako ostao DeMarcusa Cousinsa iz Sacramenta u New Orleans Pelicanse koji se dogodio nakon završetka All-Star utakmice u nedjelju. Snažni centar pridružio se Anthonyju Davisu, te sada njih dvojica tvore modernu verziju Twin Towersa. Podsjetimo, San Antonio Spursi su od 1997. do 2003. godine igrali s Timom Duncanom i Davidom Robinsonom pod koševima, no za razliku od njih dvojice Davis i Cousins imaju šut izvana i vrlo su vješti u baratanju s loptom.

Kingsi su u zamjenu za Cousinsa dobili Buddyja Hielda, Tyrekea Evansa, Langstona Gallowaya i dva picka za ovogodišnji NBA draft.

Nama najzanimljiviji trade dogodio se na relaciji Brooklyn Netsa i Washington Wizardsa. Bojan Bogdanović nije više igrač Brooklyna, najlošije momčadi kompletne lige, već je novi košarkaš trećeplasiranog sastava Istoka.

Wizardsi su se odrekli Andrewa Nicholsona, Marcusa Thorntona i picka u prvoj rundi NBA drafta, a uz Bogdanovića su dobili Chrisa McCullougha. Babo će vjerojatno ulaziti u igru s klupe za pričuvne igrače, te bi se mogao pokazati kao jedan od najboljih šestih igrača u ligi.

Još jedan zvučniji trade dogodio se na relaciji Toronto Raptorsa i Orlando Magica. Magic se odrekao sjajnog skakača i blokera Sergea Ibake, dok je od Toronta dobio Terrencea Rossa i pick prve runde NBA drafta.

Dallas Mavericksi poslali su Andrewa Boguta i Justina Andersona u Philadelphiju, a zausvrat su dobili Nerlensa Noela.

Oklahoma City Thunder iskoristio je blagi kaos u redovima Chicago Bullsa te im uzeo Taja Gibsona i Douga McDermotta, dok je zauzvrat poslao igrače koje gotovo uopće ne koristi u rotaciji: Joffreyja Lauvergnea, Anthonyja Morrowa i Camerona Paynea.

LA Lakersi su se riješili Loua Williamsa, a Houston Rocketsi Coreyja Brewera. Razmjena igrača dogodila se posljednjeg dana prijelaznog roka, a Lakersi su uz Brewera dobili još i pick prve runde drafta.

SVI TRADEOVI NA JEDNOM MJESTU

Deron Williams u Cavaliersima?

Iako je prijelazni rok službeno završen i momčadi više ne mogu razmjenjivati igrače, klubovi mogu potpisivati tzv. slobodne agente. Neki od igrača, koji su bili u razmjenama ovog tjedna, mogli bi biti otpušteni, a osim toga klubovi imaju mogućnost otkupiti ugovor svojih igrača i učiniti ih slobodnim.

Taj bi slučaj mogao zadesiti bivšeg All-Star košarkaša, veterana Derona Williamsa koji je navodno dogovorio uvjete suradnje s aktualnim prvacima Cleveland Cavaliersima. Dallas je spreman otkupiti posljednja dva mjeseca njegovog ugovora i otpustiti ga sa svojeg rostera.

Treći izbor prve runde NBA drafta 2005. godine, 32-godišnji Williams i dalje lovi svoj prvi naslov prvaka, a bolju priliku od Clevelanda sigurno neće dobiti. Sjajni razigravač igrao je za Utahu Jazz, New Jersey / Brooklyn Netse, a od 2015. godine je u Dallasu.

U karijeri je na prosjeku od 44 posto šuta iz igre, te 36 posto iza linije tri poena. Njegov primarni zadatak je diktiranje tempa utakmice i asistencije, a tu je na prosjeku 8.3 dodavanja za poene po susretu.

Williams bi vjerojatno bio pričuvni razigravač Cavaliersa, dok bi igrao u postavi s niskom petorkom na parketu. U tom bi slučaju Kyrie Irving igrao na dvojci, Korver na trojci, LeBron James četvorci, a Kevin Love petici. U takvoj postavi sva petorica igrača mogu pogoditi šut izvana što bi Cavaliersima dalo jednu sasvim novu dimenziju u pokušaju obrane naslova prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider