Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogdanovićevi Wizardsi u problemima

Curry odveo Warriorse u polufinale: Steph i društvo ne gube vrijeme

Golden State Warriorsi nisu gubili puno vremena u prvoj rundi doigravanja NBA lige. Poput prvaka Cavsa "pomeli" su Portland Trail Blazerse s 4:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri utakmice igrane su noćas u doigravanju NBA lige, a poput prvaka Cleveland Cavaliersa prolaz u polufinale konferencije osigurali su i doprvaci - Golden State Warriorsi. Momčad predvođena Stephom Curryjem dovršila je posao protiv Portland Trail Blazersa i sa 128:103 zaključila seriju s 4:0!

Curry je još jednom bio sjajan na parketu u redovima Warriorsa zabivši 37 poena (7-11 trice). Pridodao je i sedam skokova, te osam asistencija, a takvom je izvedbom podsjetio na sebe otprije dvije godine kada je bio nezaustavljiv.

Draymond Green dodao je 21 koš uz šest skokova i četiri asistencije, dok je kod Portlanda najefikasniji bio Damian Lillard s 34 poena i šest asistencija. Podbacio je CJ McCollum koji je ubacio svega šest koševa.

Warriorsi će u drugoj rundi igrati protiv pobjednika serije LA Clippers - Utah Jazz, u kojoj je rezultat 2:2.

Na jednu pobjedu od prolaska u drugi stigao je Toronto koji je slavio protiv Milwaukee Bucksa 118:93. Raptorsi su poveli u seriji do četiri pobjede s 3:2, a idući dvoboj igra se u Milwaukeeju.

Neočekivani junak dvoboja bio je Norman Powell koji je upisao 25 poena, četiri skoka i asistencije, te čak tri ukradene lopte. Kyle Lowry dodao je 16 poena i 10 asistencija, a DeMar DeRozan 18 uz šest asistencija.

Giannis Antetokounmpo bio je najefikasniji kod Bucksa s 30 koševa i devet skokova.

Atlanta Hawksi izjednačili su seriju na 2:2 protiv Washington Wizardsa našeg Bojana Bogdanovića pobjedom 111:101. Sjajno izbalansirana momčad Hawksa imala je čak sedmoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom poena, što je bilo previše za Wizardse.

Bogdanović je na parketu proveo 17 minuta, no to mu je bilo dovoljno za čak 13 poena uz 5-9 šut iz igre. Bradley Beal je bio najefikasniji s 32 poena, dok je John Wall pridodao 22 uz 10 asistencija. Najbolji pojedinac kod Hawksa bio je Paul Millsap s 19 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider