Košarka
SPORTOVI
Košarka
Samo za Triple-double

NBA analitičar ekskluzivno o tome što ga je najviše impresioniralo kod Zupca

U petom po redu Triple-doubleu bilo je govora o Washingtonu i njegovim šansama za vrh Istoka, problemima Clevelanda i Ivici Zupcu. A sve to voditelji podcasta analizirali su zajedno s NBA analitičarom iz San Francisca Nateom Duncanom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petom Triple-doubleu govorilo se o borbi za vrh Istoka uoči doigravanja i šansama Washingtona protiv aktualnih prvaka Cavaliersa. Po prvi put ekskluzivno za Triple-double svoje mišljenje dao je NBA analitičar Nate Duncan.

Voditelji podcasta potom su analizirali probleme Clevelanda i što sve moraju popraviti prije nego li krene doigravanje. Cavsi ne briljiraju nakon All-Stara i trenutno nisu sigurni da će završiti regularni dio sezone na prvom mjestu. Koju riječ o tome dao je i Duncan.

U podcastu je također bilo govora o Ivici Zupcu, koji je nedavno postao treći hrvatski košarkaš koji je ove sezone u jednoj utakmici ubacio barem 25 poena. To je prvi put nakon 21 godine da Hrvatska ima trojicu igrača s minimalno 25 koševa u jednoj utakmici u istoj sezoni. Posljednji i jedini put dosad to se dogodilo u sezoni '95./'96'.

Kako će Zubac do kraja sezone biti starter u Lakersima, upitali smo Natea Duncana za njegovo mišljenje o mladom hrvatskom centru i gdje ga vidi u budućnosti.

''Mislim da može biti dobar backup centar ili možda tip igrača koji će startati 15-20 minuta kad bude dobar matchup, ali za njega će biti teško ostati na terenu kad protivnička momčad bude više težila igri s niskom petorkom. Ali za 32. pick drafta, s obzirom na to da se mučio s ozljedama prije nego što je izabran na draftu, to je vrlo dobar ishod'', izjavio je Duncan te nadodao:

''Njegove vještine su ono u čemu je najbolji, postavljanje blokova, fin opsjećaj za loptu, zna pogoditi floater, dobar je u napadačkom skoku, njegovi šutevi s distance izgledaju prilično dobro i to je ono što me najviše impresionira kod njega.''

Više o svemu možete pogledati u našem petom podcastu Triple-double.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider