Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
PORAŽEN, ALI REALAN

Koeman priznao: "Penal je bio bitan, ali Hrvatska ima sjajnu momčad i ipak je bila bolja u velikoj bitci"

Ronald Koeman priznao je da je njegova momčad u ovom polufinalu bila lošija.

Ronald Koeman (Foto: Profimedia)

Nizozemski izbornik Ronald Koeman izašao je pred novinare s razočaranim izrazom lica. Porazom od Hrvatske prekinut je nizozemski niz na roterdamskom De Kuipu, a njegova momčad također nije iskoristila priliku izboriti finale Lige nacija na domaćem terenu.

Kazneni udarac je preokrenuo

"Dobro smo ušli, bili smo bolji i poveli. Jedanaesterac je sve preokrenuo. Nije bio odlučujući, ali odigrao je vrlo bitnu ulogu. To nismo smjeli dopustiti, bilo je to naivno. Bila je bitka, velika borba, ali oni su zaslužili pobjedu jer su na kraju bili bolji", rekao je pa dodao kako je jedno vrijeme sve išlo prema planu:

"Imali smo sjajnu postavku u prvom poluvremenu, ali morali smo se suočiti s protivnicima, morali smo se suočiti s Modrićem. On je bio jedan od ključnih igrača. Odigrao je zaista dobro."

Mario Stanić Stanić detektirao početak preokreta: ''To je ključan trenutak, on nas vraća nazad'' divider

Otvoreno je još jednom priznao da je Hrvatska ukupno bila bolja momčad i da zasluženo odlazi u finale, gdje je čeka Španjolska ili Italija.

Imaju želju osvojiti treće mjesto

"Uložili smo puno energije, ali nismo najbolje iskoristili našu izvedbu. Ovdje se radilo o bitci između dvaju podjednakih protivnika. Međutim, oni su bili pametniji, organiziraniji. Pitanje je zašto mi nismo. Hrvatska je momčad iskusnija, odigrala je puno velikih utakmica, to je činjenica. Teško je igrati protiv takvog protivnika. Imaju izvanredne igrače, mogu igrati 120 minuta na istoj razini. To je sjajna momčad, brončana sa Svjetskog prvenstva. Ne idemo sad na odmor, napravit ćemo sve da završimo Ligu nacija s pobjedom. Naravno da moramo poboljšati svoju igru", zaključio je.

Nizozemci će za treće mjesto igrati u Enschedeu, dok Vatreni ostaju na istom stadionu na kojem su ostvarili ovu veliku pobjedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider