Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentar Ivice Mede

Euro u Njemačkoj bit će poslastica za navijače: Dalić mora pronaći udarnu iglu za zadnji Modrićev ples

Hrvatska reprezentacija plasirala se na još jedan Euro, sedmi po redu.

Slavlje Vatrenih (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Teže nego što smo svi skupa očekivali, ali Hrvatska je ipak na Euru. Najvažniji gol Ante Budimira u karijeri. Prvi natjecateljski za hrvatsku reprezentaciju.

Jako važan i jako vrijedan gol. Težak najmanje desetak milijuna eura. Tko zna, možda i puno više, ovisit će o rezultatu na Euru

Livakovićeva je obrana ključni trenutak utakmice

Svi skupa zaledili smo se u 30. minuti. Wales je već poveo, a Armenija je imala mrtvu šansu. Hrvatska je obrana zaspala, Hovhannisyan je izašao oči u oči s Livakovićem i nije baš najbolje reagirao. Livaković je refleksno skrenuo loptu u korner. Možda je išla u gol, možda i nije, ali to je bio ključan trenutak utakmice.

Da je Armenija povela, tko zna kako bi se utakmica razvijala. Hrvatska je imala posjed, ali nije bila pretjerano opasna. Praktički prvu ozbiljniju šansu pretvorila je u gol. Nakon toga, sve je bilo lakše. 

Osjećao se ogroman pritisak

Neko ozbiljno seciranje utakmice nema previše smisla, najvažnija je pobjeda, sve ostalo će se brzo zaboraviti. Iako je ova generacija vrlo iskusna, iako je odigrala mnoštvo velikih utakmica, ipak se osjećao pozamašan teret na leđima Dalićevih pulena.

Pritisak je bio očigledan. Armenci su bili rasterećeni, igrali su za čast i ponos, a Hrvatska je morala pobijediti da bi bila sigurna. Stoga ćemo dojam ostaviti u drugom planu, ima vremena za dublje analize. Do Eura se može puno toga popraviti.

Najbolji trenuci iz pobjede Hrvatske protiv Armenije

Ako se Perišić vrati na vrijeme...

Problem je stari: Vatrenima treba više golgeterske konkretnosti, motorike u svim linijama, posebice u napadu. Izborniku ostaje da traži i ispituje "tržište". Tko traži, ponekad i nađe. Tko ne traži, sigurno neće naći. 

Kakva će Hrvatska biti na Euru, jako je teško prognozirati. Međutim, ne bi bilo prvi put da se Vatreni teško kvalificiraju, a onda ugodno iznenade. Hrvatska još uvijek može sastaviti dinamitnu natjecateljsku momčad. Ako se još Ivan Perišić vrati na vrijeme, puno toga bit će lakše. 

Vatreni će imati golemu podršku navijača

Hrvatska je sedmi put na Euru, nastavljen je kontinuitet plasmana na velike turnire i to je najvažnije. Euro u Njemačkoj bit će poslastica za navijače. Vatreni će zacijelo imati golemu podršku navijača.

Kada se samo sjetimo Svjetskog prvenstva 2006., to je bila fantazija što se tiče navijanja i provoda. Samo da rezultat bude bolji. Nadajmo se da hoće. Bilo bi sjajno kada bi vjerojatno zadnji Modrićev ples završio s medaljom. Treba vjerovati. No Dalić će morati zasukati rukave i pronaći još barem jednu udarnu iglu.

Što može Hrvatska na Euru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider