Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pohvalio junaka Vatrenih

Dalić: "Nisam ovako zamišljao kvalifikacije. On je istrpio sve, nije galamio po novinama"

Zlatko Dalić odveo je hrvatsku nogometnu reprezentaciju na četvrto veliko natjecanje.

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan nakon pobjede Hrvatske protiv Armenije (1:0) za izravan plasman na Euro 2024

"Čestitke igračima na plasmanu na Euro, hvala navijačima na podršci. Teška utakmica, kakve su bile cijele kvalifikacije. Bilo je teško, ali tako to kod nas uvijek ide. Hrvatska je ostvarila veliki cilj, a sve što se napravi više od plasmana na Euro je sjajno", kazao je Dalić pa nastavio:

"Bilo je teško, napeto. Imali smo prednost od jednog pogotka, a neće te drugi gol, pa se bojiš i strepiš, no idemo na Euro".

Luka Modrić Kapetan Modrić iskreno: ''Nisam zadovoljan s dosta stvari, moramo bolje na Euru'' divider

U isto vrijeme u Cardiffu se igrala utakmica Walesa i Turske koja je na kraju završila podjelom bodova, no izbornik tvrdi da nisu pratili što se događa na drugom susretu.

"Nismo paralaleno pratili drugu utakmicu, rekli smo da se ne zamaramo time, da ne uđemo u neku nepotrebnu nervozu. Znali smo da ovisimo o samima sebi, bilo nam je najvažnije da dobijemo utakmicu. Teško, ali zasluženo."

Dalić o ciljevima na Euru nije htio govoriti.

"Pred nama je sedam mjeseci mira, rada i selekcije. Imali smo taj listopad koji je bio jako nezgodan, ali dobro nam je došao da se malo resetiramo i izađemo iz komforne zone. Idemo u Njemačku gdje nas čekaju deseci tisuća Hrvata. Ima dosta toga za popraviti."

Ante Budimir Ante Budimir: "Moji kod kuće ne vide sav rad i traže nešto konkretno, ovo je gol za njih" divider

Poput kapetana, izbornik također tvrdi da moraju popraviti dosta stvari.

"Ima dosta stvari koje moramo popraviti, neke smo utakmice igrali u grču. Moramo napraviti kratku analizu, ali sedam mjeseci je pred nama. Igrači će imati priliku da se dokažu, ja nisam zamišljao ovakve kvalifikacije da ćemo se boriti do kraja."

Za kraj bilo je riječi o strijelcu Anti Budimiru.

"Ante je odradio fantastične dvije utakmice, sad ga je nagradilo, daje sve od sebe u svakom trenutku. Nakon Svjetskog sam prvenstva tražio mlađeg napadača, ali nitko nije pokazao više od njega. On je istrpio sve, nije galamio po novinama, iako je bio prozivan da nešto kaže negativno. Uspio je to istrpjeti i pokazao svoj karakter. Hvala vam na golu, on je dao sve za Hrvatsku", zaključio je.

Što može Hrvatska na Euru?

Ukupno glasova:


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider