Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ODVEO NAS NA EURO

Ante Budimir: "Moji kod kuće ne vide sav rad i traže nešto konkretno, ovo je gol za njih"

Junak velike pobjede, Ante Budimir, dao je vrlo lijepu izjavu nakon susreta Hrvatske i Armenije, u kojem je postigao jedini pogodak.

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme Hrvatska je lomila armenski blok da bi na kraju uspjeli kad je Ante Budimir pospremio ubačaj Borne Sose s lijeve strane.

To je njegov drugi pogodak za Hrvatsku, ali i prvi u natjecateljskom susretu, nakon kojeg je utakmicu i prokomentirao.

 "Velika utakmica, ponovno je Hrvatska na velikom natjecanju i stvarno sam sretan da sam imao priliku dvije utakmice biti ovdje i sudjelovati. Za napadača nema lijepše nego zabiti. Pobijedili smo, idemo na Euro i presretan sam", rekao je junak pobjede.

Gol je posvetio supruzi, majci i baki

Upitan je nakon toga kome bi posvetio gol, da bi dao zanimljiv odgovor.

"Moji doma, mama, žena, bake. Nekad ne razumijemu, nekad ne vide posao koji se radi, pa pitaju gdje je gol. Danas će vidjeti nešto konkretno od mene i sretan sam zbog toga. Posvetio bih njima taj gol", uz osmijeh je objasnio kome ga je posvetio.

Gol je pao nakon akcije kakvoj smo se zapravo nadali, ubačaju s boka koji ne pronašao Antinu glavu.

"Mislim da smo cijelu utakmicu pokušavali, Armenci su se dobro postavili, bili su kompaktni s pet igrača uvijek iza i golman je bio raspoložen. Uvijek kad smo mijenjali stranu imali brzi centaršut, smo bili opasni. To smo napravili i tada, osjetio sam, pronašao prostor i napao. Znao sam gdje trebam ući i zabio sam", opisao je pogodak.

Po prvi put u momčadi nakon Katra

Nije bio u momčadi od Svjetskog prvenstva u Katru, a vratio se u pravom trenutku.

"Pomiješana emocija, navijačka i profesionalna. Veseliš se i živciraš se, ali istovremeno se uvijek trudiš i želiš biti dio reprezentacije. Bio sam koncetriran na ono što trebam raditi u klubu da bih vratio ritam i to je to. Ovdje sam i presretan sam da sam igrao obje utakmice", prokomentirao je svoj povratak.

A je li mu ovo najdraži pogodak?

"Definitivno jedan od najdražih, ostat će mi u sjećanju. Nadam se da će ih biti još", optimistično je najavio.

Što možemo očekivati u Njemačkoj?

"Mislim da na svim natjecanjima Hrvatska uvijek bude konkurentna. Uvijek smo ekipa koja zna što želi i ne sumnjam da će tako biti u Njemačkoj. Nema smisla raditi prognoze. Tamo smo s našim narodom, znamo što nas čeka i to je najvažnije. Na terenu čemo se potruditi da svi zajedno uživamo", najava je onoga čemu se idućeg ljeta svi veselimo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider