Automoto
SPORTOVI
Automoto
vettel najbliži

Kakva dominacija: Hamilton pomeo zaprepaštenu konkurenciju

Odrađena su prva dva slobodna treninga Formule 1 uoči početka sezone i Velike nagrade Australije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manje od dva sata ostalo je do početka nove sezone Formule 1, a prva utrka održat će se već tradicionalno u Australiji, u Albert Parku u Melbourneu. Mercedes brani naslov konstruktorskog prvaka jer vozački neće obraniti Nico Rosberg, koji je objavio iznenađujući odlazak u mirovinu nekoliko dana po završetku prošle sezone.

Na prvim testiranjima najbrže je na stazi izgledao Ferrari, no nakon prva dva slobodna treninga, čini se da bi i ova sezona mogla proteći u dominaciji Mercedesa. Naime, Lewis Hamilton pomeo je konkurenciju i zamalo oborio najbrži krug svih vremena na stazi u Melbourneu.

Britanac je slavio na oba treninga, a na drugom je odvezao krug u vremenu minute, 23 sekunde i 620 tisućinki. Na prvom je slavio ispred momčadskog kolege Valtterija Bottasa, a na drugom ispred Ferrarijeva Sebastiana Vettela.

Brz je bio i Kimi Raikkonen koji je na drugom treningu bio četvrti, a odmah iza njih smjestila su se dvojica vozača Red Bulla - Daniel Ricciardo i Max Verstappen.

Utrka počinje u nedjelju u 8:00 po našem vremenu, ali prije toga ćemo na još jednom slobodnom treningu i u kvalifikacijama imati priliku vidjeti kako su se karte zaista ispremiješale tijekom zime.

Kao i prethodnih godina, donesene su promjene po pitanju tehničkih i sportskih pravila, sve s ciljem kako bi utrkivanje bilo što zanimljivije i neizvjesnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider