Automoto
SPORTOVI
Automoto
Vettel optimističan

Rosberg presretan, Hamilton silno razočaran: To je nedopustivo!

Njemački pilot Mercedesove F1 momčadi Nico Rosberg ostvario je na stazi Silverstonea drugu pobjedu sezone u sklopu VN Velike Britanije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rosberg je u utrku krenuo s druge startne pozicije, a slavio je ponajviše zahvaljujući ispadanju Sebastiana Vettela, te puknuću gume Lewisa Hamiltona. Nijemac je nakon utrke sve zasluge za pobjedu pripisao svojoj momčadi.

>> Šok i nevjerica: Rosbergu se oduzima pobjeda?

>> Rosbergu VN Velike Britanije u spektakularnoj utrci!

"Ovo je posebna pobjeda, jer je tvornica naše momčadi udaljena svega 10 minuta odavde. Momčad je ovo zaslužila. Cijelu sezonu naporno radimo i drago mi je da su i rezultati sada vidljivi", rekao je Rosberg, te se osvrnuo na svog nesretnog kolegu Lewisa Hamiltona, kojem je puknuće gume "upropastilo" utrku, koju je okončao na petom mjestu.

"Žao mi je Lewisa i njegovih navijača ovdje. Ovo je trebala biti njegova utrku, ali to je sport i takve se stvari događaju", rekao je presretni Rosberg, koji je potom kratko prokomentirao i Vettelovo ispadanje;

"Neću vam lagati. Kada sam vidio Vettela da odustaje nije mi bilo žao. Od tog je trenutka utrka za mene postala savršena."

Hamilton razočaran

Tragičar današnje utrke Hamilton nije mogao sakriti svoje razočarenje zbog puknuća gume na samom startu, u trenutku kada je držao uvjerljivo čelnu poziciju;

"Sigurnost nas vozača je najveći problem. Ovo je jednostavno nedopustivo. Netko se mogao zaletiti u mene i cijela je situacija mogla ispasti puno gora za sve. U "pauzi" kada je sigurnosni automobil bio na stazi sam razmišljao"da li stvarno netko mora poginuti da se nešto promjeni", rekao je ljutiti Hamilton.

"Mi na svakoj utrci riskiramo vlastiti život. Jurimo 250 na sat i onda nam pukne guma... Mislim da je pred Pirellijem jako puno posla, ali iskreno u ovom trenutku nema smisla s njima razgovarati. Međutim moraju reagirati nakon ovog danas", zaključio je Hamilton.

Vettel tragičar utrke

Još jedan tragičar današnje utrke Sebastian Vettel (Red Bull) pojasnio je što se dogodilo njegovom bolidu zbog čega je pred kraj utrke morao odustati.

"Pokvarila se peta brzina i nije više bilo moguće nastaviti. Bilo bi lijepo pobijediti, ali iduće ćemo se godine vratiti još jači", rekao je aktualni prvak svijeta.

Slab rezultat Webber

Vettelov momčadski kolega Mark Webber krenuo je u utrku s četvrte pozicije, ali je nakon starta zbog dodira s jednim od vozača pao na 15. poziciju. Međutim, do kraja utrke je Australac malo po malo napredovao i u konačnici zaostao za pobjednikom manje od jedne sekunde.

"Kada je ostalo 10 krugova do kraja mislio sam da ću uspjeti upisati pobjedu. Ali Rosberg je bio sjajan i doista mi nije bilo lako izgubiti sa malo više od pola sekunde zaostatka. No, imali smo sreće nakon ranog pada u poretku, a za to je zaslužna sjajna strategija momčadi. Dao sam sve od sebe do kraja utrke i rezultat je tu", rekao je Australac koji na kraju ove sezone napušta svijet Formule 1.

U ukupnom poretku Vettel je zadržao vodstvo, ali je drugoplsirani Alonso smanjio zaostatak na samo 21 bod. Sljedeća utrka u kalendaru vozi se već sljedeće nedjelje, a riječ je o Velikoj nagradi Njemačke. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider