Automoto
SPORTOVI
Automoto
Drama s gumama

Rosbergu VN Velike Britanije u spektakularnoj utrci!

Nijemac Nico Rosberg pobjednik je osme ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva u Formuli 1, Velike nagrade Velike Britanije na stazi u Silverstoneu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Druga je to ovosezonska pobjeda za Rosberga nakon Velike nagrade Monaca, kao i treća u karijeri. Do nje je stigao iskoristivši čitav niz, po njega sretnih oklonosti u kaotičnoj utrci koja je obilovala događajima.

Naime, Rosberg je startao s drugi, iza momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, a odmah na startu ga je prestigao Sebastian Vettel. Hamilton je vodio sve do osmog kruga kada mu je pukla stražnja lijeva guma, te je pao u poretku, dok je vodstvo preuzeo Vettel, koji je vodio sve do 42. truga. Tada je, pak, trostrukom uzastopnom svjetskom prvaku bolid otkazao poslušnost u ciljnoj ravnini (mjenjač), te je bio prisiljen odustati a na stazu je izašao sigurnosni automobil.

Kada se sigurnosni automobil na kraju maknuo sa staze šest krugova prije kraja došlo je do niza pretjecanja u kojima se Mark Webber na kraju probio do drugog, a Fernando Alonso do trećeg mjesta. Četvrti je završo Hamilton, a peti Kimi Räikkönen koji prilikom izlaska sigurnosnog automobila nije išao u boks promijeniti gume.

Ovu utrku obilježila su i puknuća guma, koja su nanijela negativnu reklamu Pirelliju i o kojima će još zasigurno biti puno priče. Osim Hamiltonu, redom su stražnje lijeve gume puknule Felipeu Massi, Jean-Ericu Vergneu i Sergiju Perezu.

U ukupnom poretku Vettel je zadržao vodstvo, ali je drugoplsirani Alonso smanjio zaostatak na samo 21 bod. Sljedeća utrka u kalendaru vozi se već sljedeće nedjelje, a riječ je o Velikoj nagradi Njemačke. (TS)

Velika nagrada Velike Britanije, rezultati:

1. Rosberg (Mercedes) 1h32:59.456
2. Webber (Red Bull-Renault) + 0.765
3. Alonso (Ferrari) + 7.124
4. Räikkönen (Lotus-Renault) + 7.756
5. Hamilton (Mercedes) + 11.257
6. Massa (Ferrari) + 14.573
7. Sutil (Force India-Mercedes) + 16.335
8. Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) + 16.500
9. Di Resta (Force India-Mercedes) + 17.993
10. Hülkenberg (Sauber-Ferrari) + 19.700

...

Poredak vozača:

1. Vettel 132
2. Alonso 111
3. Räikkönen 100
4. Hamilton 87
5. Webber 87

...

Poredak konstruktora:

1. Red Bull-Renault 219
2. Mercedes 169
3. Ferrari 168
...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider