Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Jesam li jedini luđak?"

Veliki majstor Vujović otkrio kako je vratio Slovence iz "mrtvih"

Slovenska brončana medalja na Svjetskom rukometnom prvenstvu velika je pobjeda Veselina Vujovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veselin Vujović u svom je stilu vodio utakmicu Hrvatska - Slovenija za broncu na SP-u. Dok je između klupe i terena bio je 100 posto unutra, a njegov najupečatljiviji potez ostat će govor na time-outu 11 minuta prije kraja utakmice, pri vodstvu naše reprezentacije 27:23.

"Sad morate izginuti, dajte ovih zadnjih 10 minuta sve u životu, kao da je kraj svijeta", grmio je tada Vujović, a njegovi igrači su ga poslušali.

Nakon što je Slovenija nevjerojatno preokrenula i uzela broncu, Vujović je otkrio i što je još govorio za vrijeme dvoboja.

Na poluvremenu bez priče o taktici

"Na poluvremenu im nisam uopće pričao o taktici i tome kako bi trebali igrati. Govorio sam samo o karakteru, o tome da lažu kad dignu svoje ruke i viknu da će pobijediti za Sloveniju. Rekao sam im da izađu na terenu i pokažu da smo ozbiljni, kako im ne bi bilo neugodno pred njihovim obiteljima, fanovima i novinarima", nabrajao je Vujović.

Treba li HRS smijeniti Babića i Balića?

Ukupno glasova:

"Rekao sam im da su Hrvati umorni, ali i dalje lete po terenu i probijaju nas kao švicarski sir. Primili smo 18 golova u prvom poluvremenu i pitao sam ih igrače jesu li možda izgubili i prije početka utakmice. Kazao sam im da ću u nastavku sjesti mirno na našu klupu i neću raditi budalu od sebe. Upitao sam ih jesam li ja jedini luđak ovdje", izjavio je Vujović.

"U svakom detalju sam pokušavao tražiti optimizam"

Taj njegov govor nije imao nekog učinka do sredine drugog poluvremena, kad se počela topiti velika prednost Kauboja.

"Onda je došao Marko Bezjak, pa i Jan Grebenc koji je odigrao kao da mu je ovo 200. utakmice. Kad smo počeli zabijati lagane golove, Hrvati su postali nervozni. Pokušavao sam dok smo gubili u svakom detalju tražiti optimizam i polako smo došli do zraka", priznao je Vujović kojemu je ovo prva trenerska medalja:

"Kao igrač sam osvojio sve što sam mogao, a kao treneru mi je ovo prva, nadam se ne i zadnja medalja. Čestitam Hrvatskoj na izuzetnoj utakmici, bili su bolji 55 minuta. Ovo kako su oni izgubili dvije utakmice je katastrofalno, ali Hrvatska je jaka ekipa, ima izvanredne igrače i već u idućim natjecanjima će se vratiti na vrh, a dotad će Slovenija biti treća na svijetu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider