Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stepančić spreman

VIDEO Losert za Novu TV o promjeni vratara i taktici za Španjolsku

Gost Dnevnika Nove TV uživo iz Montpelliera bio je trener hrvatskih vratara Venio Losert.

U osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva 2017 hrvatski rukometaši slavili su protiv Egipta 21:19 u Francuskoj te tako izborili četvrtfinalni ogled sa Španjolcima. Protiv Egipćana je sjajan bio vratar Ivan Pešić s 14 obrana, koji je dosad bio na tribinama.

S Veniom Losertom, šefom vratara za kojeg je bilo puno pitanja posljednja dva dana, u Montpellieru je razgovarao reporter Nove TV Stipe Sladoljev.

''Odlučili smo se na promjenu vratara nakon što smo analizirali prvi krug i prvih pet utakmica na Svjetskom prvenstvu. Odlučili smo se da promijenimo Filipa Ivića za Ivana Pešića i na kraju to se zasad ispostavilo kao dobra odluka.''

Hrvatski vratari su dosta nisko po učinku na ovom prvenstvu i to je bio razlog za promjenu. Očekujete li da će se taj postotak obrana približiti onim najboljima?

''Prije svega očekujem da naša obrana, bilo 5-1 ili 6-0, bude na nivou tako da to uvelike može pomoći našim vratarima da budu bolji nego što jesu. Na zadnjoj utakmici protiv Egipta to se pokazalo tako. Obrana 6-0 je bila odlična i Pešić je isto bio izvrstan.''

Je li Pešić sada postao prvi izbor i protiv Španjolske?

''Imamo još dva treninga pa ćemo se dogovorit. U svakom slučaju, od početka priprema pa do sada mi naša sva tri golmana tretiramo kao da su sva tri prva golmana. Iz tog razloga smo i vodili svu trojicu, jer je procjena bila takva da svaki od njih trojice može pomoći, kao što su i napravili do sada.''

Vi ste trener u Veszpremu sjajnom mađarskom vrataru Mikleru. Možda ljudi ne znaju, ali on je praktično sam skinuo Dansku. Ujedno ste i trener Mirku Aliloviću.

''Stvari u Veszpremu funkcioniraju tako da se, s obzirom na jako velik broj utakmica, jer mi smo do Nove godine odigrali 40 službenih utakmica, njih dvojica rotiraju svaku utakmicu'', izjavio je Losert te nastavio:

''U biti, na takav sličan stil smo se odlučili u reprezentaciji, jer ako ste primijetili prvi krug smo ih isto rotirali tako da svaku utakmicu počinje jedan, ali s tim naglaskom da smo im rekli da je jednako bitno, ako ne i bitnije, da onaj puta kada uđeš s klupe treba biti taj koji odlučuje utakmicu. I to nam se dosad pokazalo dobro osim u utakmici protiv Njemačke, kada smo nadigrani u svim segmentima.''

Kako pripremiti golmane za Španjolsku. Oni su nekako klasično poznati po tome da zadnjih godina nemaju neke sjajne vanjske pucače, nego sjajna krila i odličnog pivota. Imate neku posebnu taktiku?

''Analizirali smo ih i gledali smo ih. Oni su jedna izvrsna ekipa, rekao bih jedna od najkompletnijih ekipa na ovom prvenstvu koja igra možda najkvalitetniji rukomet. Istina je da nemaju vanserijiskih vanjskih pucača i da ćemo s tim razlogom vjerojatno igrati malo povučenije u obrani. Bar ćemo probati tako. U svakom slučaju, jako su opasni'', zaključio je Losert.

Za kraj treba spomenuti da je magnetska rezonanca pokazala da je Luka Stepančić zdrav i trebao bi biti spreman za Španjolsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider