Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uskoro će se znati

Najbolji hrvatski igrač upitan za Svjetsko prvenstvo: "To je veliki hendikep"

Hrvatska vaterpolska reprezentacija priprema za Svjetsko prvenstvo, a njezin najbolji igrač Sandro Sukno oporavlja se od nezgodne ozljede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u Rijeci se priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska će prvu utakmicu odigrati 17. srpnja protiv SAD-a, a izbornik Ivica Tucak još ne zna hoće li u Budimpeštu putovati kapetan Sandro Sukno. Najbolji hrvatski igrač uoči završnice Svjetske lige ozlijedio je prst.

Puknuta tetiva na prstu nije iz bazena udaljila Sandra Sukna. Jedan od najboljih igrača svijeta i dalje trenira, no hoće li ozljeda biti sanirana prije odlaska u Budimpeštu, još se ne zna. Od ozljede su prošla tri tjedan, liječnici su optimistični.

„Kroz sljedećih sedam do deset dana treba napraviti još jednu snimku magnetske rezonance i to bi trebalo dati konačan odgovor, igram li svjetsko ili ne", kazao je Sukno za Dnevnik Nove TV.

Izbornik Tucak ističe:
"Naravno da je to veliki hendikep. On je naš kapetan, jedan od najboljih svjetskih igrača bez ikakve sumnje. Naša igra s njim i bez njega svakako nije ista. Ali, evo, što je tu je, već smo bez njega tri tjedna, radimo, spremamo se nažalost kao da će biti takav epilog, ali ja se iskreno nadam da će do početka svjetskog prvenstva ta ozljeda biti sanirana."

Hrvatska je do sada osvojila jedno svjetsko zlato, prije deset godina, a s posljednjeg prvenstva svijeta imaju srebrnu medalju. Naslov brani Srbija.
"Prvi pravi turnir nakon Olimpijskih igara, dolazi do smjene generacija, dosta se igrača promijenilo, tako da ćemo vidjeti, ali sigurno su Hrvatska, Srbija, Mađarska, Italija, Grčka među prvim favoritima za medalje", kaže Sukno.

U skupini igramo protiv SAD-a, Japana i Rusije, a iako se kapetan slaže da smo na papiru favoriti skupine te da to treba pokazati i u bazenu, izbornik Tucak ipak povlači kočnicu.
"Skupina je teška. Amerika je sada u Svjetskoj ligi pokazala da može ravnomjerno igrati i sa Srbijom i s Italijom. Mi smo je pobijedili lako, ali to ništa ne znači. Rusija i Japan su izuzetno neugodan protivnik. Prema tome, svakoj utakmici treba pristupiti maksimalno koncentrirano i ozbiljno, a onda ćemo vidjeti", zaključio je izbornik.
Nakon Rija prošle godine, i ovo će se ljeto navijati za Barakude.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider