Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bojali su se poraza...

Rat živaca je počeo: 'Nema isprika, spremni smo za polufinale'

Danski rukometaši odbili su svaku tvrdnju da uoči polufinalnog sraza s Hrvatskom izgledaju umorno...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danska u četvrtfinalu nije imala priliku odmarati glavne igrače. Iako su cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu, Mađari im nisu dopusštali da se opuste do kraja i eventualno odmore Hansena i društvo iz prve postave.

>> Prva zvijezda Danske: 'Sljedeći put ćemo razbiti Hrvatsku 20 razlike!'

>> Sudar dvaju atomskih rukometa: Kome će 13 biti sretan broj?

>> ANKETA Čeka li Dance sudbina Francuza ili će nas 'razbiti' kako su obećali?

Danske medije brine što je drugo poluvrijeme bilo ispod razine koju su prikazali do tada. Srećom po njih, pogreške u napadu, pad koncentracije i ritma nije ih koštao još jednog ispadanja u četvrtfinalu, kao na Igrama u Londonu.

''Neću koristiti umor kao izgovor. Za mene je to više bilo previše promašenih šansi, onda smo postali napeti i pojavio se strah u pobjedu. Na Olimpijskim igrama smo ispali u četvrtfinalu, a to je možda još uvijek bilo nekim igračima u glavi. Pomalo smo sretno došli do pobjede, ali i vidjeli što trebamo ispraviti do polufinala'', izjavio je Lauge koji je dobio i potporu Renea Toft Hansena:

''Igrao sam po četvrtinu u svakom poluvremenu pa se stvarno osjećam svježe. Mislim da smo se bojali poraza, da ponovno ne doživimo neuspjeh. Nije bio u pitanju umor. Jednostavno je bilo previše nervoze.''

Danci su dobar dio prvoga poluvremena vodili s više od pet razlike, da bi Mađari u 42. minuti došli na tri pogotka zaostatka (21:18), ali Danci u 49. minuti opet bježe na četiri (25:21). Ipak, završnica utakmice bila je dosta napeta, jer se od 54. minute, nakon što su Mađari došli na dva gola zaostatka (26:24) igralo pogodak za pogodak, a minutu i pol prije kraja naši sjeverni susjedi došli na 27:26. No, Mollgard je 36 sekundi prije kraja zabio i riješio pitanje pobjednika.

Kako vi navijate za hrvatske rukometaše? Pošaljite nam vaše fotografije na moj.report@novatv.hr!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider