Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odličan nastup

Lucija Zaninović slavila u Dohi i potvrdila broj 1, na vrhu i sestra Ana

Nakon pobjede na Luxor Openu u Egiptu, hrvatska taekwondašica Lucija Zaninović pobijedila je i na G1 turniru Qatar Open u Dohi potvrdivši prvo mjesto na svjetskoj ljestvici u kategoriji do 49 kilograma.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč brojnim problemima s ozljedama, operacijom lakta i povredom koljena zbog koje je propustila nastupe u Egiptu i Kataru, Lucijina sestra Ana također je vodeća sportašica u svijetu u kategoriji do 53 kilograma.

Lucija Zaninović je u finalu turnira u Dohi uvjerljivo pobijedila Marokanku Saanu Atabrour rezultatom 8-2. Brončana je Francuskinja Yasmina Aziez, drugoplasirana na svjetskim rang listama i aktualna europska viceprvakinja.

Na novim svjetskim rang listama u standardnim kategorijama, 27-godišnja članica splitskog Marjana uvjerljivo drži vodeće mjesto sa 290 bodova, a drugoplasiranoj Francuskinji Aziez bježi čak 80 bodova. Na trećem mjestu kategorije do 49 kilograma je Španjolka Brigitte Yague sa 164 boda.

Unatoč brojnim problemima s ozljedama, zbog kojih nije nastupila na Luxor i Qatar Openu, Ana Zaninović je također vodeća sportašica u kategoriji do 53 kilograma, ali su bodovne razlike u njenoj kategoriji znatno manje. Ana je na prvom mjestu sa 122 boda, dok drugoplasirana Huang iz Tajvana ima dva boda manje.

Odličan napredak pored cura iz Marjana bilježe i dvije Metalke, Marina Sumić i Iva Radoš. Sumić je s nekoliko vezanih odličja u ovoj godini napredovala na treće mjesto kategorije do 62 kilograma sa 110 bodova, šest bodova manje od drugoplasirane Kanađanke, te 22 manje od Švicarke Nine Klay protiv koje Marina ima pozitivni skor 7-2.

Iva Radoš je na petom mjestu u kategoriji do 73 kilograma, a vrijedi spomenuti da za drugoplasiranom Espinozom zaostaje tek 11 bodova. Na prvom mjestu je uvjerljivo olimpijska pobjednica iz Srbije Milica Mandić.

U muškoj konkurenciji na petom mjestu teške kategorije je Jastrebov Vedran Golec sa 115 bodova, a odličnim rezultatima na posljednjih šest turnira kategorije do 63 kilograma član Marjana Lovre Brečič se probio na 12. mjesto. Bivši svjetski prvak Filip Grgić drži 15. poziciju u kategoriji do 68 kilograma.

U olimpijskom rankingu je također dosta pozitivnih promjena. Lucija Zaninović je i dalje uvjerljivo vodeća. Podsjetimo, prvih šest s olimpijskih ljestvica osigurat će na koncu godine izravan plasman na OI u Rio de Janeiro. Lucija u ovom trenutku sedmoplasiranoj Kim iz Koreje bježi 135 bodova. Ana Zaninović je i bez nastupa napredovala do petog mjesta olimpijske kategorije do 57 kilograma jer je dio cura izgubio određeni broj bodova, a na deveto mjesta napredovali su Marina Sumić i Vedran Golec. Iva Radoš je 12, Petra Matijašević 15, a Martina Zubčić 21.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider