Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliko razočaranje

Mnogi pogođeni otkazom: 'Šteta je velika, Ivica je ostao bez još jedne prilike'

Međunarodna skijaška federacija (FIS) danas je otkazala deseto izdanje sljemenske Snježne kraljice zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest o otkazivanju Snježne kraljice prokomentirao je Ivica Kostelić koji se za utrku na Sljemenu pripremao u Innerkremsu.

>> Šok u Zagrebu: Otkazana Snježna kraljica!

''Usprkos svim naporima organizatora, nije im uspjelo osposobiti stazu kako bi se održala deseta jubilarna Snježna kraljica'', napisao je Ivica na Facebooku te dodao:

''Tužni smo što nećemo imati priliku natjecati se na svojem brdu, ali što je tu je. Nastavljamo s treninzima u Innerkremsu i čekamo informaciju o tome kamo će utrka biti premještena.

Uz temperature oko minus 6 organizatorima bi bilo potrebno dva dana da završe stazu, a ako je minus dva četiri ili pet dana. Međutim, FIS-ov kontrolor Pieren nije imao milosti. Umjesto proslave desetog rođendana stiglo je otkazivanje utrke, prvo u povijesti zagrebačke utrke.

"Žao mi je, ali moramo otkazati utrku. U ovakvim vremenskim uvjetima nemoguće je proizvesti snijeg. Nažalost, vrijeme je jače od nas," kazao je Pieren.

"Šteta je velika, kako za grad Zagreb, tako i za Hrvatsku jer tv slika neće ići slika sa Sljemena širom svijeta. Nažalost, Ivica Kostelić je ostao bez još jedne prilike za pobjedu na Sljemenu. U proteklih devet godina Sljeme je stiglo do samog svjetskog vrha, ali protiv prirode se ne može," kazao je direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek dodavši kako će gledatelji koji su kupili ulaznice dobiti novac nazad.

Razočaranje nije skrivao niti gradonačelnik Milan Bandić.

''Gradonačelnik je kriv što se Snježna kraljica devet puta dosad održala na Sljemenu, a još je više kriv što neće biti desete jubilarne trke jer nije mogao utjecat svojim vezama na dragog Boga da nam pošalje vrijeme kao zadnjih devet godina'', komentirao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otkazivanje Snježne kraljice te nadodao:

"Ne možemo sada glavom kroz zid, ne možemo protiv prirode. Deseta Kraljica je otkazana, ali sljedeća će se dogoditi. Novac od Snježne kraljice ćemo preusmjeriti za razvoj zagrebačkog sporta."

Kao alternativa Zagrebu spominju se Sestriere i Garmisch Partenkirchen. Austrijska skijališta ne dolaze u obzir zbog početka 'Novogodišnje turneje' u skijaškim skokovima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider