Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Goluža otkrio tajnu

Generalova poruka Kaubojima: 'Zastrašujuće! Sad se sav naježim!'

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva konačno pobijedila moćnu Francusku i poslale neke njezine igrače u zasluženu mirovinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Imao sam neki dobar 'feeling', spremali smo taktiku za njih i dobro se pripremili. Vidjeli ste da smo u početku ostali bez jednog od ključnih igrača Drage Vukovića, koji je dobio crveni karton. Međutim, to nas nije pokolebalo, digli smo se još više i odigralo ono što smo dogovorili na sastanku“, kazao je hrvatski izbornik Slavko Goluža na današnjoj press-konferenciji po dolasku u Barcelonu.

>> Čuvaj se Danaca i kad darove nose: Hrvati imaju zastrašujuću momčad!

>> Autor poruke koja je nabrijala rukometaše je onaj na kojeg je većina mislila!

>> Omeyer razočaran, šokirani Francuzi mislili kako će Hrvati 'puknuti'!

„Bio je mali prazni hod u prvom poluvremenu kad su nas Francuzi stigli na jedan razlike. No, u pravom trenutku smo se ponovo odvojili nekim laganim pogocima. Nakon toga je prednost samo rasla tako da mislim kako smo zasluženo pobijedili“, kaže Goluža te ističe:

 

„Dodatni su nam motiv bili naši ljudi. Mi dobro znamo koliko im značimo i koliko oni nama znače. Tu smo pobjedu njima posvetili. Stižu poruke podrške HRS-u. Od generala Gotovine stigla nam je poruka i dodatno nas je nadahnula i motivirala. U mom govoru nakon utakmice bila je i njemu posvećena zahvala."

Izbornik je opisao situaciju kad je stigla generalova poruka do igrača.

„Sretan sam što je general u tim trenucima mislio na nas. Razgovarao sam s njim i prije i poslije utakmice. Ja sam stvarno sretan, ali ne mogu vam opisati koliko su dečki bili oduševljeni. Imali smo veliki motiv da ne razočaramo ljude u Hrvatskoj. Ali ovo je bilo nešto posebno. Ne mogu vam opisati kako su dečki reagirali kad sam im pročitao generalovu poruku. To je bilo nešto zastrašujuće. Sad se naježim kad o tome pričam, ali nećemo stati – idemo dalje.“

"Nije bilo dovoljno vremena za slavlje, morali smo se već jutros dignuti i putovati pet sati u Barcelonu. Mi znamo da nas čeka jedna jako dobra i neugodna reprezentacija Danske. Moramo se dobro pripremiti za njih“, podsjeća Goluža. 

Hrvatska je Dansku deklasirala na Olimpijskim igrama u Londonu s 11 golova razlike. No, čini se da je Danska napredovala.
„„Nitko sretniji od mene da se ponovi Olimpijada. Ali, bit će jako teško. Dosta su dobili s ova dva dvometraša, jedan igra dobro obranu ali je i jako opasan u polukontri. Izraziti je šuter, može pucati s deset metara, tako da na njega moramo obratiti veliku pažnju. Trebamo se odmoriti, koncentrirati i dobro pripremiti. Moramo misliti na sebe, ući u utakmicu kao i u svaku drugu. Želimo dati sve od sebe, želimo ostaviti srce na parketu.“

Danski izbornik Ulrik Wilbek nije prihvatio ulogu favorita koju mu je Goluža ponudio.
Ne, ja sam rekao da je on stariji gospodin i da on to zaslužuje. Meni to ne znači ništa. Što znači danas biti favorit? To je samo na papiru. Ja samo želim da moja momčad pruži sve od sebe, da moji igrači uđu bez ikakvog opterećenja u utakmicu, kao što smo ušli i protiv Francuske. Moraju uživati u igri, u onome što rade i neka ostave srce na parketu. Ja se ne brinem, ja sam uvijek optimist.“

Vuković je dobio crveni karton protiv Francuske, ali ima pravo nastupa protiv Danske.
„Ima još nekih sitnih ozljeda koje će naša liječnička ekipa riješiti do sutrašnje utakmice. Nitko se nije nešto posebno žalio“, zaključio je Goluža.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider