Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ne želi reći koje

Babić otkrio o kojem proročanstvu govori: 'Ja sam najmanje zaslužan'

Hrvatska je po treći put u svojoj povijesti osvojila bronačnu medalju na Europskom prvenstvu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić i najbolji igrač utakmice za brončano odličje na Europskom prvenstvu u Poljskoj protiv Norveške (31-24), Domagoj Duvnjak, naglasili su kako su do medalje, prve za hrvatski rukomet nakon bronce s EP 2012., stigli pokazavši karakter.

"Umoran sam jako. Zadovoljan sam da je Hrvatska osvojila medalju. Ne znam što da vam kažem, to je poseban osjećaj. Posebni su to osjećaji, ali poseban je i stres. Lipo je živit, a lipo je i umrit. Ja se moram zahvaliti i već sam vam bio rekao da mi je 2002. godine objavljeno da ću biti uspješan i osvojiti medalju s reprezentacijom, ali nisam vjerovao. Bilo je to 1. kolovoza 2002. godine. Ispunilo se proročanstvo", rekao je Babić pa nastavio o igračima.

"Ja preferiram mlade igrače i oni su ovdje napravili veliki posao. Ja im se jako zahvaljujem, a nije korektno da bilo koga ističem zato što sam uvijek pripremao tim da pobjeđuje. Individualac nema šanse da pobijedi sam ijednu utakmicu", tvrdi Babić koji ne želi gotovo nikakve zasluge za ovaj rezultat.

"Ja u svemu ovome imam najmanje zasluga. Ovo je napravio tim. Igrači, ljudi u stožeru, fizioterapeuti, doktori i svi u reprezentaciji. Ja sam uistinu najmanje zaslužan za ovaj rezultat. Sretan sam jer je hrvatski narod sretan, jer se raduje pobjedama. Meni slava ne treba", izjavio je izbornik Željko Babić kojemu je ovo prva medalja s velikih natjecanja u ulozi glavnog trenera.

Podsjetimo, Hrvatska je do borbe za broncu došla nakon što je u polufinalu poražena od Španjolske 33:29. Norveška je pak bila poražena od Njemačke nakon produžetka 34:33.

Jeste li zadovoljni broncom rukometaša na EP-u?

Ukupno glasova:

Još vijesti

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider