Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
'Pokazati da smo frajeri'

Čupić nabrijan čeka Island: 'Došli smo pred zid - ili borba za vrh ili...'

Igrači i stručni stožer hrvatske rukometne reprezentacije okrenuli su se utakmici s Islandom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak navečer doznat ćemo kakva je sudbina hrvatske rukometne reprezentacije. Uoči posljednjeg kola skupine B na Europskom prvenstvu postoje četiri opcije.

Izbornik Željko Babić rekao je kako očekuje neke drukčije stvari u igri Hrvatske u odnosu na poraz protiv Norvežana.

Babić: Nadam se da ćemo se uspjeti skupiti

"Dugo smo razgovarali u nedjelju navečer, gledali smo našu utakmicu pa Islanđane. Teško je sve to analizirati i staviti u neke okvire kako bismo odredili precizno što se dogodilo. Znam da nam je u nekim trenucima utakmice nedostajao defenzivni prekid, osobito u drugom poluvremenu. Imali smo lošu igru u obrani kad smo imali igrača više, dobili smo neke golove. Nismo to iskoristili, Norveška je dobra momčad i zasluženo je pobijedila", priznao je Babić.

"Nažalost, imali smo dosta isključenja, Island je jako čvrsta momčad, kao Norvežani, igraju dosta na pivote, agresivnu zonu 6-0 s Palmarssonom koji je među najboljim igračima na svijetu. Sigurno će biti teška utakmica, nadam se da ćemo se uspjeti skupiti i psihološki dignuti."

Čupić: S agresivnijom obranom neće postojati problem vratara

Na desnom krilu Ivan Čupić i ovog će puta dijeliti minutažu sa Zlatkom Horvatom.

Još vijesti

"Došli smo pred zid gdje jednostavno moramo. Ova utakmica će pokazati u kojem smjeru mislimo krenuti i kako zamišljamo ovu Hrvatsku u budućnosti. Biti ili ne biti, moramo pokazati da smo frajeri", istaknuo je Čupić:

"Imale su dobre momente u obrani i prva i druga utakmica, tih 5-1 je funkcioniralo, ali nikako da shvatimo da se obrana igra svih 60 minuta. U obje utakmice je bilo dosta isključenja, a zapravo nijedan pošten faul. Obrana već sad taktički izgleda dobro, a s agresivnošću i voljnim momentom će to izgledati bolje pa neće ni postojati problem vratara", rekao je igrač poljskog Kielcea, dodavši:

"Doveli smo se u tešku poziciju sami, sve smo svojim rukama i nogama napravili, i dobro i loše. Moramo pokazati karakter i volju. Ili ćemo se boriti za vrh europskog rukometa ili ćemo ići kući nakon tri dana."

Gojun: Ne smije se dogoditi da prestanemo raditi faulove

U utakmici protiv Islanda našoj reprezentaciji trebat će pravi Jakov Gojun.

"Možda bi nama bolje odgovaralo da igramo 5-1 obranu jer oni igraju brzo kao i Norvežani. Nadam se da nakon ovog poraza koji nikome nije lagano pao da ćemo skupiti glave i pobijediti jer mi to moramo i možemo. Prestali smo raditi faulove u drugom poluvremenu protiv Norveške, a to se ne može dogoditi u rukometu", upozorava Gojun:

"Petersson i Palmarsson su njihovi glavni igrači, o njihovim kvalitetama ne treba puno govoriti, ali mislim da ih možemo zaustaviti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider