Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
na krovu europe

VIDEO Zlatni veslači najavili zlata u Riju: 'Bilo bi glupo reći želimo finale'

Najbolji hrvatski veslači na čudesan su način dogurali do novih naslova europskih prvaka...

Na dominantan i uvjerljiv način braća Sinković i Damir Martin osvojili su naslove europskih prvaka proteklog vikenda u njemačkom Brandenburgu.

"Hvala na čestitkama. Dojmovi su se malo smirili. Osjećam se jako ponosno kao brat i Damir (Martin). Uvjeti su bili nevjerojatni. Snažan vjetar je puhao i mislim da samo najbolje ekipe po takvim uvjetima mogu tako dobro odveslati", rekao je Valent Sinković.

* Neki natjecatelji su komentirali da je to bilo više jedrenje nego veslanje što nam daje još jasniju sliku o kakvim se teškim uvjetima tu radilo.

"Uvjeti su bili takvi da mi ne bi ni izašli na stazu da je u pitanju bio trening. Utrka je pokazala tehničku superiornost nad drugima. Bio je gušt veslat. Nismo tako mislili da će biti na početku same utrke, ali kad smo vidjeli kako se stvari razvijaju zaista je bio gušt", rekao je Martin Sinković.

Damir Martin obranio je naslov prvaka u samcu također na vrlo dominantan način.

"U ovoj olimpijskog godini glavni cilj je Rio de Janeiro i tamo želim odraditi svoju najbolju utrku. Bila je to iznimno teška utrka i samo se mogu zahvaliti trenerima koji su me iznimno dobro pripremili i fizički i psihički da u tako teškim uvjetima odveslam do zlata", rekao je Damir Martin.

Valent i Martin Sinković imaju 24 uzastopne pobjede na svom kontu, dvije i pol godine ne znaju za poraz. Stoga nije pretenciozno reći da su glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje u Riju.

"Zlato nam je velika želja. Bilo bi glupo reći 'mi želimo u finale pa što bude'. Ne, mi želimo to zlato jer je to jedino što nam nedostaje. Sve ostalo što se može osvojiti u veslanju smo osvojili", kaže Valent Sinković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider