Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sinkovići i Martin

Veliki dan za hrvatski sport: Veslači donijeli dva europska zlata!

Martin i Valent potvrdili su se kao neprikosnoveni u dvojcu na pariće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće, braća Martin i Valent Sinković nastavili su svoju dominaciju osvojivši zlatnu medalju na Europskom veslačkom prvenstvu u njemačkom Brandenburgu s vremenom 7:06.33.

Drugo mjesto su zauzeli Nijemci Marcel Hacker i Stephan Krueger s vremenom 7:14.22, dok su treći bili Litvanci Rolandas Mascinskas i Saulius Ritter (7:17.79).

Kako su bili uvjerljivi u subotu u polufinalu, tako su braća Sinković i u finalu vodili od samog početka i već na 500 metara su imali više od tri sekunde prednosti u odnosu na prve pratitelje. Ta je prednost samo rasla sve i 500 m prije cilja ona je iznosila nešto više od devet sekundi da bi se na cilju smanjila na sedam sekundi.

"Imali smo jaču konkurenciju u odnosu na Varese jer su nastupili i Nijemci i Litvanci, tako da je ovo bila prva veća provjera forme. Jako smo zadovoljni utrkom i načinom na koji smo kontrolirali ove skoro nemoguće vremenske uvjete", izjavio je Martin Sinković.

"Teški su uvjeti i veliki valovi, ali mi smo se pripremali za sve. Ovakvi slični vremenski uvjeti nas očekuju u Riju pa mi je drago da smo vidjeli na čemu smo", nadovezao se Valent.

Martin obranio naslov

U finalu samaca Damir Martin obranio je naslov prvaka Europe s vremenom 8:05.59. Martin je kao i u polufinalu bio vrlo uvjerljiv i vodio je od samog početka utrke.

Do srebra je s čak 14 sekundi zaostatka doveslao Litvanac Mindaugas Griskonis (8:19.30), a bronca je pripala svjetskom prvaku Čehu Ondreju Syneku (8:25.40).

Danas je u finalu lakih samaca nastupio i Luka Radonić koji je utrku završio na šestom mjestu s vremenom 7:49.73. Zlato je osvojio Slovak Lukas Babac s vremenom 7:33.49.

U ženskoj konkurenciji u finalu B dvojca bez kormilaca su sestre Karla i Marcela Milošević zauzele peto mjesto (7:41.52) zauzevši ukupno 11. mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider