Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spektakl u New Orleansu

Baltimore Ravensi slavili u Super Bowlu: Utakmica prekinuta na pola sata!

Sportski događaj godine u SAD-u završio je slavljem Baltimore Ravensa nad San Francisco 49ersima.

Baltimore Ravensi pobjednici su 47. izdanja Super Bowla (američki nogomet) nakon što su u velikom finalu NFL lige u New Orleansu slavili protiv favoriziranih 49ersa iz San Francisca 34-31.

Činilo se da je sve gotovo početkom drugog poluvremena kada je Jacoby Jones postigao polaganje (touchdown) nakon 108 jardi sprinta za vodstvo Baltimorea 28-6! No, nekoliko trenutaka kasnije svjetla su se na stadionu u New Orleansu ugasila i susret je prekinut na 34 minute, koje su za dogovor bolje iskoristili igrači 49ersa.

Najprije su preko Michaela Crabtreea smanjili na 28-13, a potom preko Franka Gorea i na 28-20. San Francisco je smanjio i na pet razlike "field goalom", ali se Baltimore nakon dugo vremena probudio i uzvratio istom mjestom za 31-23.

Colin Kaepernick postigao je još jedan "touchdown" za 49erse za 31-29, a umjesto da postignu dodatni poen, San Francisco je pokušao iz igre upisati dva poena za izjednačenje. Obrana Baltimorea spriječila je njihov naum, a Tucker je četiri minute prije kraja postigao "field goal" za 34-29.

>> Ovo očekujemo i u Zagrebu: Veličanstvena Beyonce sve oduševila!

Sve je bilo idealno za veliku završnicu 47. Super Bowla. No, dodavač (quarterback) San Francisca nije uspio svojim dodavanjima dovesti momčad do "crvene zone" Ravensa, kod koji je Sam Koch odigrao "safety" za konačna dva poena na susretu (u korist 49ersa), ali i veliko slavlje Baltimorea!

Dodavač Ravensa Joe Flacco proglašen je najkorisnijim igračem finala (MVP), a imao je čak tri dodavanja za "touchdown" u prvom poluvremenu! No, njegova se igra u nastavku zagubila, ali je zato obrana, predvođena s legendarnim Rayom Lewisom, kojem je ovo bila oproštajna utakmica nakon 17 godina karijere, odradila svoj posao u završnici savršeno.

Flacco je u doigravanju izjednačio rekord svih vremena po ukupnom broju dodavanja (11), te je postao prvi dodavač koji je u svojih prvih pet sezona ostvario barem jednu pobjedu u "playoffu".

Recimo i da je ovo bila prva utakmica nakon Super Bowla 1979. godine u Detroitu da su obje momčadi postizale preko 30 poena na susretu, ali i da je ovo bio najdulji finale od četiri sata i 14 minuta!

Baltimore Ravensi su se pak dokopali svog drugog naslova u 17-godišnjoj povijesti kluba, dok su istovremeno nanijeli San Franciscu prvi poraz u finalima, s obzirom da su 49ersi slavili u svih pet prethodnih.

''To je nevjerojatno. Prvaci smo. Ponosan sam na svoje igrače. Žao mi je brata, rekao sam mu nakon utakmice da ga volim, a on mi je čestitao'', rekao je trener John Harbaugh nakon osvajanja Super Bowla.

''Konačno nam je uspjelo. Lani nismo imali sreće, ali je bilo vrijedno čekati godinu dana. Sada idemo slaviti i trofej odnijeti u Baltimore'', poručio je Joe Flacco.

Baltimore je ovim naslovom postao jedina neporažena momčad u Super Bowlu uz New York Jetse i Tampu Bay.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider