Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Sve se poklopilo'

VIDEO Saša Lugonjić u Riju s Josipom Pavićem: O olimpijskom selu, medaljama...

U Dnevnik Nove TV se iz Rio de Janeira javio reporter Nove TV Saša Lugonjić koji je razgovarao s Josipom Pavićem, nositeljem hrvatske zastave na svečanom otvaranju.

Uoči otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru dosta se govorilo o kašnjenjima s radovima, ali sve se to sanira, stvari sjedaju na svoje mjesto. Razgovarao sam s mnogim hrvatskim sportašima, kažu da su zadovoljni uvjetima u olimpijskom selu sada.

Nakon svečanog otvaranja na stadionu Maracana više se neće govoriti o tim stvarima nego, vjerujem samo o onim lijepima, slavljenju sporta i Olimpijskih igara kao najvećeg svjetskog sportskog natjecanja.

Hrvatska lovi rekord

Za Hrvatsku su ovo posebno važne Olimpijske igre, 88 naših sportaša je ovdje i neka nas ta simbolika prati tijekom cijelih OI jer rekordnih je šest medalja dosad osvojeno u Londonu. S punim pravom se nadamo da bi taj rekord ovdje mogao biti srušen pa ako ih bude osam nećemo protestirati.

Imamo jako puno pretendenata na medalje, od braće Sinković, Sandre Perković, Snježane Pejčić, vaterpolista, rukometaša... U svakom slučaju taj san o rušenju rekorda iz Londona je, čini se, itekako, itekako ostvariv.

Iz redova legitimnih kandidata za medalju - vaterpolista - je i hrvatski stjegonoša na otvaranju Olimpijskih igara Josip Pavić koji je u Dnevniku Nove TV otkrio prve dojmove po dolasku u Brazil.

"Apsolutno je velika čast, ponosan sam na to, hvala onima koji su me izabrali, a još više hvala svim mojim dosadašnjim suigračima i trenerima koji su uopće mi omogućili da dođem u konkurenciju za nositi zastavu ispred ovolikog broja vrhunskih sportaša koje imamo jer da nismo to osvojili teško da bih nosio to", izjavio je Pavić kojemu su ovo već treće Olimpijske igre.

'Na prekrasan dan za Hrvatsku s ponosom ću nositi zastavu'

U Londonu je osvojio zlatnu medalju, a u Riju će zastavu nositi na poseban datum - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

"Eto, sve se poklopilo na najljepši mogući način, ne mogu ostati ravnodušan stvarno. Prekrasan je dan za Hrvatsku i s ponosom ću nositi našu zastavu."

Hrvatska vaterpolo reprezentacija na čelu s Pavićem u Riju brani zlato iz Londona.

"To što smo olimpijski pobjednici je ništa više osim jedne puke činjenice. Idemo jednu po jednu utakmicu, dan po dan, trening po trening pa dokle doguramo. Nekakvim velikim najavama ili ne znam čime nećemo se opterećivati i toga se slijepo držimo."

'Nismo ni očekivali hotel od pet zvjezdica'

Hrvatski vaterpolisti otvaraju OI protiv Amerikanaca već prvog dana Igara...

"Da, igramo s njima ujutro po brazilskom vremenu u 10:20. Čvrsta su momčad, predvodi ih srpski trener Udovičić, bit će jako neugodno. Gaje jedan vaterpolo pun fizičkog kontakta, oni su godinu dana proveli svi zajedno u treningu, nisu igrali po klubovima nego su se izolirali u Ameriku i uigravali se. Ali, ja sam uvjeren da smo favoriti, da imamo svoje adute i da ćemo ih iskoristiti na najbolji mogući način", ne nedostaje samopouzdanja Paviću koji je na upit o samom gradu domaćinu Igara rekao:

"Do grada nismo još išli, ne znam ni hoćemo li uhvatiti prilike jer smo tu prvenstveno zbog utakmica. Ovo sve ostalo u olimpijskom selu, unatoč svim napisima da to sve ne funkcionira, nama i nekako daje dodatnu draž. Nismo ni očekivali hotel od pet zvjezdica, a neke stvari koje ne štimaju u toku se sve rješavaju i mogu reći da smo mi izuzetno zadovoljni. Brazilci baš onako južnjački temperament, srdačni su i susretljivi, hoće pomoći na svakom koraku i od mene svake pohvale."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider