Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Peking ju lansirao

Žena koja je već ispisala hrvatsku sportsku povijest lovi dvije medalje

U Riju će nastupiti u dvije discipline - u jednoj već ima olimpijsko, a u drugoj svjetsko odličje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki adut hrvatskog sporta na predstojećim Olimpijskim igrama bit će streljašica Snježana Pejčić.

Ova 34-ogodišnja Riječanka široj javnosti postala je poznata prije osam godina, kada je prvog dana OI u Pekingu senzacionalno osvojila brončanu medalju u disciplini zračna puška 10 metara.

Tim uspjehom postala je prva žena koja je za Hrvatsku osvojila medalju na ljetnim Olimpijskim igrama (plivačica Đurđica Bjedov je u Ciudad de Mexicu 1968. osvojila zlato i srebro). Nakon Pejčić na ljetnim OI medalje su za Hrvatsku osvajale Blanka Vlašić, Sandra Šarić, Martina Zubčić, Lucija Zaninović i Sandra Perković.

Pekinška bronca lansirala je Snježanu u svjetski vrh. Počela je tada njena berba medalja na velikim natjecanjima, već iduće godine (2009.) na Europskom prvenstvu u Pragu je osvojila tri zlatne medalje, a na svakoj od iduće tri europske smotre okitila se po jednim srebrom.

Osim u nadmetanju zračnom puškom s 10 metara, u Rio de Janeiru će Pejčić nastupiti i u disciplini puška 50 metara trostav, istoj onoj u kojoj je na SP-u u Granadi prije dvije godine osvojila srebrnu medalju.

U disciplini trostav malokalibarskom puškom sa 463 pogođena kruga je prošle godine postavila je svjetski rekord i osvojila zlatnu medalju na Svjetskom kupu u južnokorejskom Changwonu.

Pejčić, koja je članica streljačkog kluba Lokomotiva iz Rijeke, gotovo 20 godina se bavi ovim sportom u kojem je u Riju legitimna kandidatkinja za osvajanje dvaju medalja.

RASPORED NASTUPA (po našem vremenu):

Zračna puška 10 metara
-kvalifikacije 6. kolovoza u 13:30
-finale 6. kolovoza u 15:30

Puška 50 metara trostav
-kvalifikacije 11. kolovoza u 14:00
-finale 11. kolovoza u 17:00

SNJEŽANA PEJČIĆ - BIOGRAFIJA:

ROĐENJE: 13. srpnja 1982. u Rijeci

VISINA: 170cm

TEŽINA: 68kg

KLUB: Lokomotiva Rijeka

DISCIPLINE: zračna puška 10 metara, puška 50 metara trostav

NAJVEĆI USPJESI: bronca na OI 2008. (zračna puška 10 metara), tri zlata na EP-u 2009. (zračna puška 10 metara, pištolj 10 metara, ekipno), srebro na SP-u 2014. (puška 50 metara trostav), svjetska rekorderka u disciplini trostav malokalibarskom puškom

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider