Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Snježana Pejčić osvojila novo zlato i postavila svjetski rekord

Najbolja hrvatska streljašica Snježana Pejčić osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom kupu u korejskom Changwonu u disciplini trostav malokalibarskom puškom te s 463 kruga u finalu postavila novi svjetski rekord.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Snježana Pejčić je na ovom natjecanju Svjetskog kupa dva dana prije osvojila zlato u zračnoj pušci, a sjajnu je formu potvrdila i s malokalibarskim oružjem u kojem je još prošlogodišnjim osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u španjolskoj Granadi postala prva hrvatska sportašica s olimpijskom normom za Rio 2016.

"Prvi put u karijeri sam osvojila dvije zlatne medalje na istom natjecanju Svjetskog kupa. Činjenica da sam ispunila olimpijsku normu donijela mi je olakšanje. Mogu se samo koncentrirati na svoju izvedbu bez ikakvog pritiska", izjavila je Pejčić nakon trijumfa u Koreji do kojeg je stigla sjajnim nastupom u finalu, pogotovo u završnom, stojećem stavu.

Pejčić je nakon serije pucanja u klečećem stavu bila na drugom mjestu s 153,5 kruga, a vodeća je bila Kineskinja Zhao. Isti je redoslijed bio i nakon ležećeg stava, nakon kojeg je Riječanka imala rezultat od 308,5 krugova. U posljednjoj seriji, u stojećem stavu, Pejčić je pomela konkurentice i završila natjecanje s 463 kruga i novim svjetskim rekordom, nadmašivši za tri desetinke kruga (462,7) prijašnju vlasnicu najboljeg rezultata svih vremena, 25-godišnju Talijanku Petru Zublasnig, "svjetskom streljašicom godine" u 2014.

"Odlično sam se osjećala. Cijelo sam finale pucala u odličnom ritmu i pokušavala sam ne gledati semafor. Odlično sam pucala u stojećem stavu i na kraju došla do svjetskog rekorda... Osjećam se fantastično", rekla je ushićena Snježana kojoj su u Changwonu u leđa gledale srebrna Talijanka Zublasnig (459 kugova), vodeća uoči posljednje serije (308,6), i brončana Njemica Selina Gschwandtner (444.7).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider