Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Suze radosnice

FOTO Trenutak za vječnost: Hrvatska junakinja ljubi zlato uz taktove Lijepe naše

Sara Kolak primila je zlatnu medalju na Olimpijskom stadionu u Riju.

Hrvatska junakinja i senzacionalna olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak sa velikom smiješkom popela se na postolje i primila zlatnu medalju.

Uz intoniranje hrvatske himne potekle su i suze radosnice. Kolak je priredila možda i najveće iznenađenje u atletskom programu Olimpijskih igara osvojivši zlatnu medalju s osobnim i državnim rekordom 66,18m.

Srebro je osvojila Južnoafrikanka Sunette Viljoren (64,92m), a broncu favorizirana dvostruka olimpijska prvakinja Barbora Špotakova (64,80m). 

"Još ne vjerujem! Zaslužila sam ovo, borila se, htjela sam pokazati da se nisam zasitila finalom, pokazala sam da se mogu boriti s najboljim atletičarima svijeta. Mama, tata, zlato ide doma", bile su prve reakcije zlatne Sare za HRT nakon finala.

Sara Kolak najveća je hrvatska priča na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Sara je inače rođena Ludbrežanka, koja studira u Rijeci, a drugi dom joj je u Celju, odakle je njezin trener Andrej Hajnšek. Prije njega promijenila je čak pet trenera, ali s njim se u dvije godine ni jednom nije posvađala.

"Vi Hrvati i ne znate kakav dijamant imate. Ja sam znao da će baciti u finalu 66 metara, ona je stvarno cura za velike stvari", kazao je slovenski stručnjak.

Sara je nakon finala otkrila:

''Sandra Perković i braća Sinković su mi rekli najbolju moguću stvar prije finala. Rekli su mi da samo uživam, a iz tog uživanja je nastalo olimpijsko zlato'', kazala je Sara nakon jednog od najvećih iznenađenja Igara u Riju.

"Sandra mi je prije finala dobacila nešto što me jako motiviralo, no ne smijem reći što", kazala je Sara.

SARA KOLAK - BIOGRAFIJA:

ROĐENJE: 22. lipnja 1995. u Ludbregu

VISINA: 170cm

TEŽINA: 74kg

DISCIPLINA: bacanje koplja

NAJVEĆI USPJESI: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016. – ZLATO, Europsko prvenstvo Amsterdam 2016. - bronca, Svjetsko juniorsko prvenstvo Eugene 2014. - bronca, Europsko juniorsko prvenstvo Rieti 2013. - bronca

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider