Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Ostali sportovi
'Dio pokvarenog sustava'

Zabranjen nastup ruskim paraolimpijcima na Riju!

Međunarodni paraolimpijski odbor bio je još stroži od Međunarodnog olimpijskog odbora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) zabranio je ruskim sportašima nastup na Paraolimpijskim igrama koje će se održati od 7. do 18. rujna u Rio de Janeiru zbog sustavnog dopingiranja sportaša.

Za razliku od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) koji je odluku o suspenziji ruskih sportaša prepustio sportskim savezima, IPC nije imao milosti.

"Ruski Paraolimpijski odbor je bio dio pokvarenog sustava koji je uz podršku ruskih vlasti provodio program sustavnog dopingiranja sportaša," poručili su čelnici IPC-a.

Profesor Richard McLaren je u svom izvještaju naveo da je rusko ministarstvo sporta organiziralo, aktivno sudjelovalo i pomagalo svojim sportašima prilikom dopingiranja.

Kanadski odvjetnik, koji je vodio neovisnu istragu, je napisao kako su uz rusko ministarstvo sporta i njihova antidopinška organizacija, te federalne sigurnosne službe bile uključene u cijeli proces varanja tijekom zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, ali i tijekom svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi godinu dana ranije.

Čelnici Ruskog paraolimpijskog saveza najavili su žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausanni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider