Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Jedva čekamo da počne'

Kauboji otputovali u Rio: Medalju nitko ne spominje, ali...

Najbolji hrvatski rukometaši u Riju će brusiti formu za ono što ih čeka u petom nastupu na OI.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon posljednjeg odrađenog treninga hrvatska muška rukometna reprezentacija otputovala je u Rio de Janeiro na Olimpijske igre gdje će u sklopu skupine A odigrati pet utakmica.

Izbornik Željko Babić uoči puta podijelio je svoja razmišljanja s novinarima.

"Općenito sam zadovoljan napravljenim. Imali smo određenih zdravstvenih problema, ali nadam se da smo to dosta dobro anulirali, da smo spremni i u principu svi jedva čekamo da počnu Olimpijske igre. Puno smo trenirali, puno smo znoja prolili pa da vidimo koliko je Hrvatska jaka", izjavio je Babić:

"Zadnjih šest treninga plus utakmica zatvorenog karaktera služit će isključivo za hvatanje forme, treninzi će biti jako intenzivni i kraći te ćemo taktičke detalje usavršavati. Moramo ubrzati naše kretnje i protok lopte, vremena imamo i sve ide po planu."

Babić: Bolje je da smo u težoj grupi

Prvu utakmicu Kauboji igraju protiv reprezentacije Katra, 7. kolovoza s početkom u 14:30 po našem vremenu.

"Katar ima izvrsnog trenera, odlična dva golmana i dva šutera. Jako dobra reprezentacija, oni su praktički klub koji stalno trenira zajedno. Bit će teško, i njima i nama je to prva utakmica", ističe Babić koji je zadovoljan činjenicom da je društvo u hrvatskoj skupini ipak nešto teže od onog u grupi B:

"Bolje je da igramo teške utakmice u grupi, a ako bude sve u redu da križanja budu, malo 'lakša' ", kazao je Babić.

Osvajanje olimpijske medalje Babić nije htio spominjati, ali nema sumnje da je to velika želja i njega i igrača, naročito onih starijih koji su se u posljednjih nekoliko godina naosvajali brončanih medalja na velikim natjecanjima.

Karačić: Nadam se da ćemo biti najjači kad bude najpotrebnije

Važna karika u Babićevoj koncepciji bit će Igor Karačić koji bi se trebao izmjenjivati na srednjem vanjskom s Domagojem Duvnjakom.

"Prošlo je sve u najboljem redu što se tiče ovih igrača u kadru. Sigurno će nam nedostajati mnogo moj Mostarac Marino Marić, otpao je i mali Luka Šebetić te Domagoj Pavlović. Žao mi ih je, ovo je jedan poseban događaj, možda jednom u životu odeš na Olimpijske igre", iskreno će Karačić:

"Stvarno sam zahvalan izborniku i svima što sam dio toga. U dva mjeseca priprema smo se pokazali u dobrom svjetlu već do sada iako imamo još toga za popraviti. Nadam se da neće biti nekih neugodnih iznenađenja u vidu ozljeda i da će Hrvatska biti najjača kad je najpotrebnije", odlično raspoložen bio je srednji vanjski Vardara.

O prvom protivniku Karačić kaže:

"Dosta naših poznavatelja i prijatelja igra za reprezentaciju Katra, prvenstveno Žarko Marković te vratari Danijel Šarić i Goran Stojanović. Znamo koliko su oni jaki, ali i koliko smo mi jaki. Spremni smo, znamo što nas čeka, pogotovo mi kojima je u klubu trener Španjolac kao što je Katru", zaključio je Karačić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider