Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bronca je tu!

Hrgović nakon ulaska u polufinale: Kubanci će me zapamtiti za sva vremena

Bojali smo se nakon prve runde u novi kontroverzni rezultat u boksu na Olimpijskim igrama, no Hrgović se potrudio da ga Kubanci dobro zapamte...

Hrvatski boksač Filip Hrgović plasirao se u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru u superteškoj kategoriji tehničkim nokautom protiv Kubanca Leiniera Pera u četvrtfinalu.

Aktualni europski prvak čak je tri puta rušio Pera na tlo, a od snažnog udarca desnicom krajem druge runde Kubanac se nije uspio oporaviti i sudac u ringu je prekinuo borbu. Bio ovo treći Kubanac s kojim se Hrgović susreo u karijeri i treći kojega je pobijedio. Dosada je nokautima rješavao Josea Laurdeta i Yoandija Toiraca.

"Zapamtit će me kubanski treneri za sva vremena, jer već godinama rušim sve njihove superteškaše. Ima neka tajna veza između mene i Kubanaca. Osjetio sam još krajem prve runde da Pero kondicijski posustaje. Prestao se kretati i već tada sam bio siguran da ću ga prije ili kasnije srušiti. Trebalo mi je samo nekoliko minuta da ga pogodim na pravo mjesto," rekao je Hrgović.

Hrgović je ulaksom u polufinale osigurao broncu, prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji. Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.

U polufinalu u petak Hrgović će boksati protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke. Bit će to prilika našem boksaču za uzvrat Yoki za poraz upravo s tog SP održanog u listopadu prošle godine kada je Francuz pobijedio na bodove u četvrtfinalu. Hrgović i Yoka su vršnjaci, pa se znaju i iz mlađih kategorija, prije šest godina susreli su se u finalu svjetskog juniorskog prvenstva, a tada je bolji bio Hrgović.

"Čini se da je naša boksačka škola bolja od kubanske. Nitko u povijesti boksa, osim Filipa Hrgovića, nije nokautirao tri Kubanca. Uoči dvoboja u Riocentru rekao sam Filipu isto što i Hrvoju Sepu prije nekoliko dana, upozorio sam ga da se ne smijemo osloniti na poštenje sudaca. Badava nam pobjeda u našim očima, ako ju ne prepoznaju i suci," rekao je hrvatski izbornik Leonard Pijetraj, koji uz pomoć trenera Dalibora Čibarića već priprema taktiku za polufinalni obračun:

"Yoka me zasad nije impresionirao na olimpijskom turniru i ne vjerujem da može zaustaviti Hrgovića. Nastavi li Filip boksati u ovakvoj formi, ni svjetski prvak mu neće moći ništa," zaključio je Pijetraj, boksački stručnjak iz čije su dvorane iz zagrebačkoj Dubravi došla oba hrvatska boksača olimpijca u Rio de Janeiru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider