Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ma bravo majstore!

Filip Hrgović nokautirao Kubanca i osigurao barem BRONCU!

Sjajni hrvatski boksač slavio je nokautom u drugoj rundi.

Barem brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osigurao je Filip Hrgović!

Sjajni hrvatski boksač nokautirao je Kubanca Leiniera Eunicea Peru u drugoj rundi i ušao u polufinale. S obzirom da u boksu nema mečeva za treće mjesto, ulazak u polufinale automatski donosi i medalju.

Bio ovo treći Kubanac s kojim se Hrgović susreo u karijeri i treći kojega je pobijedio. Dosada je nokautima rješavao Josea Laurdeta i Yoandija Toiraca.

Za finale protiv starog znanca

Idući Hrgovićev protivnik bit će Francuz Victor James Tony Joka od kojeg je izgubio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva podijeljenom sudačkom odlukom. Hrgović i Yoka su vršnjaci, pa se znaju i iz mlađih kategorija, prije šest godina susreli su se u finalu svjetskog juniorskog prvenstva, a tada je bolji bio Hrgović. Bit će to svojevrsno finale prije finala...

Da je nokaut vjerojatno jedini način na koji može u polufinale, Hrgović je shvatio nakon prve runde. Iako je Peru poslao na pod i glavni sudac mu je odbrojavao, dva od tri suca bodovali su prvu rundu u korist Kubanca.

To je dalo dodatni motiv Filipu da krene još agresivnije u drugu rundu i još jednom prisili suce na odbrojavanje. Treći put Peri nije bilo spasa - nakon desnog Hrgovićevog direkta sudac je započeo s odbrojavanjem, ali je vrlo brzo proglasio kraj borbe za veliko slavlje u hrvatskom taboru.

Prva boksačka medalja osvojena za Hrvatsku

Hrgović je tako osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji.

Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider