Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'dvije odluke presudile'

Petrović otkrio razloge poraza, a potom sasuo paljbu po sucima!

Aco Petrović bio ja jako ljut i razočaran nakon ispadanja Hrvatske u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Riju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crna rupa u našoj igri početkom treće četvrtine kada smo izgubili čak sedam lopti, te dvoje odluke sudaca na našu štetu u zadnjih 30 sekundi odlučile su pobjednika, kazao je hrvatski košarkaški izbornik Aco Petrović nakon poraza od Srbije u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

"Presudio je taj početak treće četvrtine, tih prvih pet minuta u koje smo ušli bez playmakera jer je Ukić bio s tri osobne pogreške. Jednostavno dogodilo se da Bilan mora prenositi loptu i uslijedile su pogreške. Sve ostalo je povijest", kazao je Petrović, koji je potom osuo paljbu na suce.

"U zadnjih 30 sekundi suci su donijeli dvije odluke koje su izravno odlučile pobjednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad Raduljicom i nesportskoj pogrešci Jokića koja nije svirana, a to su četiri bacanja za nas i pobjeda. Čestitam Srbiji na pobjedi, ali mislim da bi i mi imali šanse u polufinalu protiv Australije. Bez obzira na sve, ponosni smo na naš nastup u Riju. I sad stojim kod mišljenja, da unatoč deficitu igrača, tu su igrali samo oni koji zaslužuju, dakle oni koji su prošli pripreme i u Torinu ostvarili plasman na OI", odlučan je Petrović koji gotovo sigurno napušta klupu reprezentacije.

"Dogovor je bio samo ovaj ciklus. Sada nije ni vrijeme ni mjesto da se razgovara o meni, i uopće ne želim o tome razgovarati. Onaj koji dolazi poslije mene imat će dobre temelje, slijedi nam EP i hrvatska košarka se vraća", zaključio je Petrović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider