Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mamić otišao

Potvrda s Maksimira: Zlatko Kranjčar je novi trener Dinama!

Kao što se i najavljivalo, upražnjenu klupu Dinama preuzeo je Cico Kranjčar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Kranjčar novi je trener Dinama, potvrdio je danas hrvatski prvak nakon nekoliko odrađenih rundi razgovora. Iznenađujući i pomalo čudni odlazak Zorana Mamića iz kluba u saudijski Al Nassr ostavio je dva slobodna mjesta, ono trenera i sportskog direktora.

Zlatko Kranjčar je tijekom igračke karijere odigrao 307 utakmica, te postigao 125 pogodaka za Dinamo prije odlaska u bečki Rapid. Bio je članom legendarne momčadi "modrih" koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije, a 1990. godine je bio kapetan hrvatske reprezentacije u prvoj međunarodnoj utakmici protiv SAD-a.

Treći dolazak na klupu Dinama

Ovo je treći Kranjčarov dolazak na klupu Dinama, prvu momčad iz Maksimira vodio je od 1994. do 1996. godine, te 1998. godine, a u tom je razdoblju osvojio po dva prvenstva i Kupa.

U narednih 18 godina Kranjčar je promijenio veliki broj trenerskih poslova, a najveći uspjesi su mu osvajanje naslova prvaka Hrvatske sa Zagrebom 2002. godine, te vođenje Hrvatske u razdoblju od 2004. do 2006. godine s kojom je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

U posljednjih 10 godina imao je nekoliko epizoda na Bliskom istoku, a bio je i izbornik Crne Gore u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Kranjčaru se posljednjih desetak godina predbacivalo kako ima problema s alkoholom zbog čega je navodno pukao i njegov odnos Dejanom Savićevićem dok je bio na klupi reprezentacije Crne Gore. Neki Dinamovi navijači su mu pak predbacivali što je sina Niku, nekadašnjeg kapetana Modrih poslao u najvećeg rivala Hajduk.

No, od tada je prošlo dosta godina i vidjet ćemo kako će ga prihvatiti navijači i je li ovaj potez kluba dovoljan da vrati navijače na stadion. Odlazak mlađeg Mamića i dolazak legendarnog Cice očito je potez u tom smjeru, vidjet ćemo uskoro hoće li se u Dinamu dogoditi još koja promjena.

Kranjčar će službeno biti predstavljen na konferenciji za medije u petak u 13 sati nakon koje će povesti momčad na pripreme u Sloveniju.

Podržavate li dolazak Cice Kranjčara na klupu Dinama?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider