Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
treći put

Mamić iznenađujuće otišao: Cico Kranjčar novi trener Dinama?

Nakon odlaska Zorana Mamića u Saudijsku Arabiju, Dinamo još nema trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlađi Mamić napustio je Dinamo pod pomalo čudnim okolnostima. Umjesto ganjanja Lige prvaka s hrvatskim prvakom odlučio se za odlazak u Saudijsku Arabiju navodno zbog jako dobre plaće. Ako je to uopće bila njegova odluka, jer nešto se čudno događa ovih tjedana na Maksmiru, no o tom potom.

Zoran Mamić napušta Dinamo nakon tri uspješne sezone, u kojima je s plavima osvojio pet trofeja (tri naslova prvaka i dva kupa). Potpisao je jednogodišnji ugovor s Al Nassrom iz Saudijske Arabije i tako je maksimirski klub uoči sezone ostao bez trenera i sportskog direktora, a prema posljednjim informacijama, s Mamićem u Al Nassr odlazi i njegov dosadašnji pomoćnik Damir Krznar. Mamićev je odlazak ipak neočekivan jer je još prije desetak dana govorio da ne odlazi.

A tko će biti novi trener? Zlatko Kranjčar vraća se u Dinamo, kako stvari stoje. Iako se očekivalo da bi “bijeli dim” iz Maksimira mogao izaći u srijedu, to se nije dogodilo i sve je prolongirano za četvrtak. Naime, održan je tek prvi dio razgovora između Dinamovih članova uprave, predsjednika Mirka Barišića i Tomislava Svetine s Cicom.

Danas nova runda razgovora

U četvrtak se razgovori nastavljaju i onda ćemo znati hoće li se Cico i treći put vratiti u Maksimir kao trener.

''Prema prvom razgovoru, vidio sam da klub ima ozbiljnu namjeru i želi me dovesti, a i ja sam rekao da sam spreman prihvatiti ponudu'', rekao je Kranjčar i dodao:

''Sve se mora brzo riješiti, pripreme za novu sezonu su počele, za tri tjedna već je na rasporedu i prvi europski izazov. Dogovorimo li se, vratio bih se iz Pariza za dan-dva, odmah bih preuzeo momčad i 25. lipnja bih je odveo na pripreme u Sloveniju.''

Hoće li samo financijski uvjeti biti na stolu?

''Ma to ćemo najlakše dogovoriti! Najprije, počašćen sam što sam opet kandidat za Dinamova trenera, Dinamo je moj klub i zapravo je normalno da nam se staze opet spoje. Ali, ne može se samo reći “da, da, da”! Moramo razgovarati o projektu, što se očekuje u ovoj sezoni, moramo prelistati brojne potankosti. Iskusan sam i ja, a i ljudi koji vode klub, tako da je jasno kako naš možebitni dogovor neće biti nikakvo ad hoc rješenje, nego početak ozbiljne suradnje'', govori Cico.

Ipak, najvažnije razdoblje dolazi u prvih nekoliko mjeseci – Dinamov je imperativ plasman u skupinu europskih natjecanja, u Ligu prvaka ili u Europsku ligu...

Zoki mi je rekao da ostaje...

''Znam da je najvažnije ostvariti dobar europski rezultat i malo je vremena za upoznavanje. Međutim, spreman sam za svaki izazov! Treba vidjeti i u kakvom će se stanju vratiti reprezentativci s Eura, hoće li biti još dolazaka ili odlazaka... Dakle, obostrano oduševljenje pozivom, jer ja pripadam Dinamu kao i Dinamo meni, bilo je samo trenutačno, sad moramo realno sagledati situaciju.''

Jeste li razgovarali sa Zoranom?

''Ne, posljednji smo se put vidjeli prije desetak dana. Tada mi je Zoki rekao da ostaje u Maksimiru, no očito su se neke stvari promijenile. Ali, preuzmem li momčad, sigurno ću sjesti za stol s Mamićem, pa on najbolje poznaje situaciju u svlačionici'', rekao je Kranjčar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider