Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sprint pa odmor

Zidane najavio veliku promjenu: Rizik koji mu može puno toga donijeti

Real Madrid ovog mjeseca nastupa u Japanu na FIFA Klupskom Svjetskom prvenstvu, a trener Zidane želi što spremniju momčad za taj turnir...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu nogometaši Real Madrida vjerojatno igraju svoju posljednju utakmicu u Primeri u 2016. godini. Razlog je FIFA Klupsko svjetsko prvenstvo u Japanu na kojem su oni sudionici zbog osvajanja ovogodišnje Lige prvaka.

Real u subotu dočekuje Deportivo, a uoči tog dvoboja trener Zinedine Zidane najavio je velike promjene.

"Karim Benzema osjetio je fizičku nelagodu te neće biti na raspolaganju za taj susret. S obzirom da su Luka Modrić i Cristiano Ronaldo igrali svih 90 minuta u Ligi prvaka protiv Borussije Dortmund i njih dvojica će biti na poštedi", rekao je strateg Kraljeva.

Zidane svjesno preuzima rizik ostavljajući dvojicu najboljih igrača momčadi (Modrić i Ronaldo) na poštedi, a razlog je slabašni suparnik koji se nalazi na tek 16. mjestu prvenstvene ljestvice i nadolazeći turnir u Japanu. Deportivo nema nijednu pobjedu u gostima, a dosada je upisao tri remija i četiri poraza na gostovanjima. Real u dvoboj ulazi kao vodeći sastav Primere sa šest bodova prednosti ispred Barcelone i sedam ispred Seville.

Izostanak Luke Modrića nadopunit će Toni Kroos, dok bi umjesto Cristiana Ronalda trebao zaigrati James Rodriguez. Mateo Kovačić vratit će se u početni sastav, a od prve minute će u špici napada zaigrati Alvaro Morata.

Madridski Real 15. ovog mjeseca u Japanu igra polufinale spomenutog Klupskog svjetskog prvenstva te 18. eventualno finale ukoliko slavi protiv korejskog Jeonbuka odnosno meksičke Americe. Zidane želi s maksimalno odmornim igračima nastupiti i osvojiti to natjecanje i zato odmara najbolje igrače koje će trebati na najvišem nivou u svega tri dana razmaka.

Kada bi uspio u svom naumu da bez Modrića, Casemira, Cristiana Ronalda i Benzeme pobijedi Deportivo i onda s njima svježima osvoji Klupsko svjetsko prvenstvo, rizik bi se u potpunosti isplatio. Real nakon 18. prosinca ima pauzu sve do 7. siječnja kada igra protiv ponajlošije momčadi lige - Granade. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider