Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perezov ljubimac

VIDEO 'Tempirana bomba' u Realu: Zidane 'natrljao nos' uvrijeđenoj zvijezdi

Zinedine Zidane je postavio ultimatum skupocjenoj zvijezdi Real Madrida...

Zinedine Zidane i James Rodriguez nisu u ljubavi, najblaže rečeno. Tako bi se ukratko mogao opisati odnos između novog trenera i skupocjene kolumbijske zvijezde. Na utakmici sa Sportingom iz Gijona u prošlom kolu Primeru dogodio se prvi Zidaneov javni konflikt s jednim od igrača Reala, pišu španjolski mediji.

VIDEO Ruganje: Alves odgovorio na Ronaldovu provokaciju!

Kada se Gareth Bale pred kraj prvog poluvremena ozlijedio, Zidane je poslao na zagrijavanje Jamesa i Jesea. Kolumbijac je očigledno očekivao da će on zamijeniti Velšanina, no Zidane je u drugom poluvremenu poslao na travnjak Jesea. James je utučeno sjeo na klupu i tim potezom „digao živac“ Zidaneu. Kada je uočio Jamesa na klupi, Zidane se nemalo iznenadio. Na snimci se lijepi vidi kako mu je ljutito doviknuo da se ustane s klupe i nastavi sa zagrijavanjem. Zidaneov nervozni povik mogli su čuti i gledatelji u prvim redovima.

Zidane izgrdio Jamesa

Vidjelo se da ga je James nevoljko poslušao. U tom trenutku neki su možda pomislili da će mu Zidane očitati bukvicu tako što će ga do kraja utakmice držati na zagrijavanju, no Francuz se ipak „smilovao“ i uveo ga već u 60. minuti umjesto Isca. Zidane očito nije želio poniziti Kolumbijca i u startu bacati „zlu krv“ između njih dvojice, no jasno mu je dao do znanja tko je tu šef i tko koga mora slušati.

Zategnuti odnos između njih dvojice nije nikakvo iznenađenje. I prije nego što je Zidane postavljen za novog trenera Reala spekuliralo se kako bi James mogao biti jedan od gubitnika ako veliki Francuz zamijeni Rafaela Beniteza. To se i obistinilo. Razlog je vrlo jednostavan; Zidaneu se više sviđa Isco, a u trenutačnoj konstelaciji snaga i prema Zidaneovom viđenju Realove igre, obojica teško da mogu biti istovremeno na terenu.

Zidane je odradio dvije utakmice na klupi Reala, a James je u obje bio pričuva, što je prilično simptomatično s obzirom na rečeno. Jasno je da se Kolumbijcu ne sviđa takav razvoj situacije, no Zidane mu je navodno vrlo jasno dao do znanja da ne očekuje promjene dok ne podigne formu i zalaganje na treninzima. Francuz je razočaran ponašanjem Kolumbijca i navodno mu je postavio ultimatum: ili će se maksimalno trsiti ili neće igrati.

Kolumbijac ljubimac predsjednika Reala

Kako je krenulo, čini se da to neće ići tako glatko. James se doima uvrijeđenim, a zna se da je jedan od ljubimaca Florentina Pereza. Predsjednik Reala do sada je uvijek stao u obranu Kolumbijca, za kojeg je iskrcao Monacu čak 80 milijuna eura i na taj način brani golemu investiciju.
Spekuliralo se da je Perez u nekoliko navrata reagirao kada ga Benitez, a još prije toga Carlo Ancelotti nisu htjeli staviti u momčad, posljednji put uoči „el clasica“.

Navodno je Benitez želio krenuti s Casemirom, no Perez mu je diskretno naredio da mora igrati s Jamesom. Krajnji rezultat je poznat – potpuni debakl, Barcelona je demolirala Real usred Madrida sa 4:0. Naravno, James nije jedini krivac i glavni razlog teškog poraza, ali njegovim uvođenjem Real je izgubio balans između obrane i napada, bio je previše napadački orijentiran, s previše igrača u momčadi koji isključivo razmišljaju o napadu a malo ili nikako igraju obranu.

'Tempirana bomba' u svlačionici Reala

Zidane je odnosom prema Jamesu pokazao autoritet pred ostatkom momčadi, jer igrači Reala itekako su svjesni da je James predsjednikov ljubimac, ali Zidane je već na startu pokazao da ne misli ispunjavati ničije želje, pa ni od glavnog čovjeka kluba.

Kako će se situacija dalje razvijati, tek će se vidjeti, no jasno je da je James potencijalna "tempirana bomba" u svlačionici. Ako rezultat i dalje bude služio Zidanea, većih problema ne bi trebalo biti. James će se moći duriti, ali neće imati podršku navijača, a čak ni predsjednik Reala neće se usuditi bilo što sugerirati a kamoli narediti Zidaneu.

Međutim, već kod prvog ili drugog lošijeg rezultata, taj bi problem mogao isplivati na površinu, što je klasična priča u Realu. Svlačionica je prepuna zvijezda i netko je uvijek nezadovoljan, jer samo 11 igrača u isto vrijeme može biti na travnjaku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider