Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počeo u Zagrebu

Dinamo našao zamjenu za Kranjčara: 'Trebamo što prije dići glave'

Kranjčarov nasljednik premijeru će imati već ovog utorka u Puli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Zlatko Kranjčar u nedjelju podnio ostavku poslije poraza 2:5 na gostovanju kod Rijeke, na njegovo je mjesto ustoličen dosadašnji Kranjčarov pomoćnik Željko Sopić koji će prvi put voditi momčad već u utorak protiv NK Veli Vrh u dvoboju 1/16 finala domaćeg Kupa.

Dinamo se u priopćenju na svom službenom internetskom portalu zahvalio dosadašnjem prvom treneru "na svemu što je donio klubu, kao i na vraćanju najljepšeg nogometnog natjecanja na Maksimir" te u najavi dvoboja 1/16 finale hrvatskog Kupa protiv Velog Vrha predstavio 42-godišnjeg Sopića kao Kranjčarova nasljednika.

"Sopić je s ostatkom stožera vodio Dinamo od početka sezone kroz prvenstvo i kvalifikacije za Ligu prvaka te je, kao svi članovi stožera, imao veliku ulogu u ostvarivanju plasmana u elitno natjecanje. Kroz prvi dio sezone modri je klub ostvario niz od 13 utakmica bez poraza, sedam u prvenstvu i šest u kvalifikacijama za Ligu prvaka", između ostalog stoji u tekstu kojim je obznanjeno Sopićevo imenovanje za glavnog trenera prve momčadi.

Vodio drugu momčad Modrih

Sopić je nogometni put započeo u NK Zagreb, a osim u klubu iz Kranjčevićeve, igrao je za Borussiju Moenchengladbach, Rot-Weiss Ahlen, Slaven Belupo i zagrebačku Lokomotivu, u kojoj je 2011. godine završio igračku karijeru. Trenerskim se poslom počeo baviti u NK Rudešu, a prije nešto više od godinu dana stigao je u Dinamo, gdje je postavljen za glavnog trenera B momčadi s kojom je u prošloj sezoni osvojio peto mjesto u Drugoj HNL uz 11 pobjeda, 10 remija i 12 poraza.

Uoči svog prvog ispita na klupi hrvatskog prvaka, Sopić je za dvoboj s niželigašem Velim Vrhom iz Pule najavio značajne promjene u odnosu na sastav koji je uvjerljivo poražen na Rujevici.

Sopić pa Kopić?

"Nakon ovoga što nam se dogodilo protiv Rijeke trebamo što prije podignuti glave. Igrat će igrači koji nisu igrali protiv Rijeke i siguran sam da će pokazati želju i htijenje koji su potrebni da se nosi dres Dinama. To je jedino što ću tražiti od njih", rekao je Sopić te dodao:

"Naravno da smo bolja momčad i siguran sam da ćemo proći."

Dvoboj Velog Vrha i Dinama bit će odigran u utorak, s početkom u 15:30 sati na stadionu Tivoli u Puli.

Dinamo nije objavio koliko dugo će se Sopić zadržati na poziciji prvog trenera. No, u napisima u hrvatskim medijima dosadašnji pomoćni trener predstavljen je samo kao privremeno rješenje, a kao najizgledniji kandidat za stvarnog Kranjčarovog spominje se sadašnji trener koprivničkog Slavena Belupa Željko Kopić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider