Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ždrijeba nema

Poznati (skoro) svi parovi šesnaestine finala Kupa

Odigrano je pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je odigrano pretkolo, poznati su i skoro svi parovi šesnaestine finala Kupa koja se igra na jednu utakmicu, 21. rujna.

Jedino što se još je zna je tko će - Neretvanac iz Opuzena ili Bjelovar - ugostiti Istru 1961, a tko Zagreb. To će se odrediti naknadnim ždrijebom.

Nažalost, Hrvatski nogometni savez niti za ovu sezonu nije mijenjao format ovog natjecanja kako bi Hrvatski nogometni kup dobio na zanimljivosti.

Prvoligaši su i dalje u povlaštenoj poziciji jer se na prvoj prepreci ne mogu sastati međusobno. Ždrijeb šesnaestine finala ne postoji nego se parovi određuju na način da je onaj s najlošijim koeficijentom u Kupu u posljednjih pet sezona domaćin klubu s najboljim koeficijentom (Dinamo), 31. je domaćin drugom (Hajduk), 30. trećem itd.

Identičan princip je i u osmini finala - od onih klubova koji se plasiraju u ovu fazu najlošije rangirani po koeficijentu domaćin je najboljem, 15. dočekuje drugog itd.

Jedina promjena posljednjih godina vezana je uz finale koji se igra na jednu umjesto na dvije utakmice, što ima svoje i pluseve i minuse.

Parovi šesnaestine finala Kupa:

Veli Vrh Pula - Dinamo
Jalžabet - Hajduk
Đakovo Croatia - Rijeka
Varaždin - Slaven Belupo
Vukovar - Osijek
Krk - Lokomotiva
Samobor - Cibalia
Slavija Pleternica - Split
Bjelovar/Neretvanac - Istra 1961
Bjelovar/Neretvanac - Zagreb
Solin - Zadar
BSK Bijelo Brdo - Inter Zaprešić
Libertas - Vinogradar
Rudeš - GOŠK Dubrovnik
Međimurje - Šibenik
Novigrad - Zelina

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider