Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

'Modra' kataklizma: Kramarić najveća Dinamova pogreška nakon Vukasa

U istom danu smo imali dvije stubokom različite priče. „Bijela“ rapsodija na Kantridi i „modra“ kataklizma u Mozartovu gradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Red Bull Salzburg gostima je iz Zagreba odsvirao Amadeusov Requiem i pokopao ih duboku rupu. Možda bi bilo dobro da jedno vrijeme ostanu u njoj, jer to što su odigrali u Salzburgu teško se može opisati a da se ne koriste iskrivljeni glagoli. Dinamo je zapravo jako dobro prošao, moglo je to biti i puno gore od 4:2. Ta dva gola „modrih“ u završnici donekle su popravila dojam, ali sveukupna slika Dinamove igre ostaje očajna.

Potop Dinama u Salzburgu: Ademi i Henriquez ublažili poraz

Kantrida u deliriju: Veličanstvena partija Andreja Kramarića!

A baš smo „modre“ i njihova trenera pohvalili u prethodnom komentaru kazavši da će dobiti prolaznu ocjenu za proteklu godinu bez obzira kako prošla utakmica u Salzburgu. Znali smo da Dinamo može izgubiti u Salzburgu, no ipak nismo pretpostavljali da može ovako loše odigrati. Previdjeli smo ono što ni u snu nismo smjeli, i to nakon desetljeća praćenja maksimirskog kluba, da je Dinamo uvijek sposoban za svakojaka neugodna iznenađenja. I kada se nadate i kada se ne nadate.

Neko posebno seciranje utakmice nije ni potrebno. Bilo je toliko toga lošeg da se to ne može ni popisati. Baš prava katastrofa od igre. A samo kad se sjetimo najava iz „modrog“ tabora...
Bit će onih koji će reći – tko zna što bi bilo da je Soudani zabio onu šansu. Da je i da smo. To smo čuli već toliko puta da uopće nema smisla ni komentirati. Isto tako bismo mogli reći da je Salzburg zabio sve svoje šanse, rezultat bi bio tko zna koliki.

U istom danu smo imali dvije stubokom različite priče. „Bijela“ rapsodija na Kantridi i „modra“ kataklizma u Mozartovu gradu. A da je samo jedan igrač zamijeni dresove, mnogi bi se zakleli da bi priča bila bitno drugačija. Što bi Rijeka bila bez Andreja Kramarića i što bi Dinamo bio s njim, hipoteza je na koju nikada nećemo dobiti odgovor. Rijeka piše najljepše retke svoje povijesti na krilima jednog od najvećih Dinamovih talenata u posljednjih desetak i više godine. Na Maksimiru mogu samo žaliti. Kakva kriva procjena, možda se ispostavi kao jedna od najvećih u povijesti. Kramarić nije Bajdo Vukas, ali mogao bi biti tu odmah iza njega. Veliki igrač i velika Dinamova pogreška. Netko će reći da Vukas nikad nije ni igrao u Dinamu, ali bio je ispred nosa „modrih“, mogli su ga uzeti da su htjeli i znali...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider