Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zašto se predomislio?

Sudac sramotno pomogao Realu i teško oštetio Kashimu: "Tko ovdje sudi?"

Igrala se sudačka nadoknada regularnog dijela utakmice kada je već kartonirani Sergio Ramos po nogama zahvatio japanskog nogometaša. Sudac je posegao za kartonom, no ubrzo je odustao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zambijski sudac Janny Sikazwe pokazao je nedostatak hrabrosti i iskustva suđenja na velikim natjecanjima nakon što nije pokazao drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton Sergiju Ramosu u samoj završnici regularnih 90. minuta utakmice! Real Madrid osvojio je naslov Svjetskog klupskog prvaka nakon što je poslije produžetaka u Yokohami slavio protiv japanske Kashime Antlers s 4:2.

Ramos je prvu opomenu zaradio u 55. minuti, a onda je evidentno spriječio Kanazakija u pokušaju driblinga tako što ga je neoprezno sapleo po nozi. Sikazwe je vidio prekršaj i čak se bio uhvatio za džep te pritom pozivao, ali čini se ne Ramosa, da dođe do njega, no Španjolac je otišao prema svom kaznenom prostoru.

Nakon pritiska od strane igrača Reala i preskromnog inzistiranja igrača Kashime Zambijac je povukao odluku i poštedio je Realovog stopera isključujućeg kartona.

Pitanje je kako bi se stvari odvijale u produžetku da je Real igrao s 10-oricom 30 minuta i pitanje je bi li Cristiano Ronaldo postigao ijedan od svoja dva pogotka u dodatnih 30 minuta.

Na ovom se prvenstvu koristio tzv. VAR (video asisstant referee), no on se ne primjenjuje u situacijama poput ove, već samo u sumnjivim poput pogodaka, jedanaesteraca, igranja rukom u kaznenom prostoru...

Možda je Zambijac zbog pomanjkanja svoje hrabrosti spriječio jednu od najvećih nogometnih senzacija u nogometnoj povijesti i uskratio igračima japanske momčadi najveći skalp u njihovim karijerama.

Na društvenim mrežama pojavili su se brojni komentari nakon ponovljene snimke na kojoj se vidi kako se sudac prima za džep. Postavlja se pitanje koja korist od VAR tehnologije ako ona ne pomaže u donošenju krucijalnih odluka? Isto tako mnogi se pitaju zašto finale ovakvog natjecanja sudi neiskusni sudac koji očito nema hrabrosti povući ispravan potez samo zato što bi on naštetio Real Madridu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider