Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teorija o Realu i Barci

Xavi skoro prešao u Bayern: Rekao mi je bolji si od Zidanea, a ja njemu...

Xavi Hernandez progovorio je o svojim bivšim trenerima Van Gaalu i Guardioli, transferu u Bayernu, najvećem suparniku Zidaneu i Real Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na oproštaju od Barcelone i Primere Xavi Hernandez dao je vrlo zanimljiv intervju El Paisu. Xavi je baš otvorio dušu i iznio neke manje poznate detalje iz njegove doista bogate karijere. Zna se da je debitirao u prvoj momčadi Barcelone pod ravnanjem Nizozemca Louisa van Gaala, trenutačnog menadžera Manchester Uniteda.

„Puno mi je značio. Jednom mi je rekao: 'Bolji si od Zidanea', a ja sam mu uzvratio: 'Čovječe, to ne može proći. Treneru, hvala, ali to zaista ne može proći…' Imao sam puno sreće, trenirali su me doista velikani. Bili smo nepravedni prema Van Gaalu, on je sjajan trener“, kazao je Xavi pa otkrio kako je zamalo prešao u Bayern.

„Imao sam ponudu Bayerna u džepu i bio sam spreman otići. To je živa istina. Guardiola mi je rekao: 'Xavi, ne mogu zamisliti momčad Barcelone bez tebe'. Odgovorio sam mu: 'Onda OK, ostajem'“, prisjetio se kapetan Barcelone koji je na Camp Nou proveo 17 godina.
Xavi se osvrnuo na Barcinu eru pod Guardiolom.

„Impresionirao me kao trener, jednako smo vidjeli stvari, gotovo identično razumijevali igru. Tih je godina Pep složio zvjezdanu, stvarno ekstra momčad. No, ništa nije bilo slučajno, radili smo doista naporno. Imam teoriju: Barca mora biti superiornija Realu, jer inače neće osvajati trofeje ako je podjednaka ili malo bolja. Oni imaju medije, Juanitov pobjednički duh, trofejnu povijest, donedavno su ih imali puno više… Ili smo ekstra ili zbogom titula“, zaključio je Xavi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider