Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slavio i united

Biliću se konačno osmjehnula sreća: Noble ponovno izvukao West Ham!

Prije samo tri kola kritičari su naveliko smjenjivali Slavena Bilića. No sa sedam od mogućih devet bodova West Ham se vratio u sredinu premierligaške ljestvice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 17. kolu Premierlige u subotu su nogometaši Chelseaja došli do 11. pobjede zaredom, a Bilićev West Ham je opet spasio kapetan Mark Noble, ali i okvir gola u čak TRI navrata.

West Ham je na domaćem terenu svladao Hull City sa 1-0, a strijelac je bio kapetan Noble u 76. minuti iz penala, kojeg je izborio najbolji igrač "čekičara" ove sezone Michail Antonio. Noble je mogao biti i tragičar, jer je prethodno umalo zabio autogol.

Treba naglasiti da je West Ham imao i jako puno sreće jer su gostujući nogometaši tri puta pogađali okvir gola. Biliću i njegovoj momčadi se sreća konačno malo i osmjehnula, jer sjetimo se samo njegovog gostovanja kod Tottenhama kada je West Ham vodio 2:1 u 89. minuti, a Spursi su u konačnici uzeli tri boda. 

U prošlom kolu Noble je također zabio za pobjedu 1-0 protiv Burnleyja, tako da je West Ham upisao i drugu pobjedu u nizu te se pomaknuo prema sredini ljestvice. Sada je na 13. mjestu, sa svega četiri boda manje od sedmog, pa sada i trener Slaven Bilić lakše diše.

Chelsea je pobijedio u gostima Crystal Palace sa 1-0, a pobjednički gol postigao je Diego Costa u 43. minuti, i to mu je 13. gol ove sezone.

Chelsea vodi s 43 boda, ispred Liverpoola i Arsenala koji imaju pod 34 boda, ali i utakmicu manje. U nedjelju Arsenal gostuje kod Manchester Cityja, a u ponedjeljak je na rasporedu "Merseyside derbi", odnosno dvoboj gradskih rivala Evertona i Liverpoola.

Aktualni prvak Leicester je u 28. minuti ostao s igračem manje, jer je isključen njihov najbolji igrač Jamie Vardy, i to je bila značajna prednost za Stoke, koji je nakon poluvremena vodio 2-0 golovima Bojana Krkića (39-11m) i Joea Allena (45+3). No, u nastavku "lisice" su pokazale karakter i sa igračem manje došle su do remija 2-2, a strijelci su bili Leonardo Ulloa (74) i Daniel Amartey (88).

Nogometaši Manchester Uniteda upisali su treću uzastopnu pobjedu u Premierligi nakon što su u posljednjoj subotnjoj utakmici u gostima slavili protiv West Bromwich Albion s 2-0. Oba gola zabio je Zlatan Ibrahimović (5, 56).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider