Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li ipak u pravu?

Snimka kao opravdanje? 'Sudački stručnjaci su potvrdili da je Hajduk oštećen'

Derbi Dinama i Hajduka obilježila je dramatična završnica u kojoj je osim gola Soudanija isključen i Jefferson.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević očitavao se o prijavi koju je dobio nakon utakmice Dinama i Hajduka u subotu na Maksimiru. Suci su ga prijavili jer im je rekao "Sram vas bilo, stidite se, ovo vaše suđenje je dno dna".

''Istina je da sam se obratio sucima poslije utakmice. Istina je da sam rekao ono što stoji u izvještaju: da ih može biti sram jer je njihovo suđenje bilo dno dna. To je moj stav, moja ocjena, a nikoga pritom nisam vrijeđao. Želim naglasiti da sam se tu referirao isključivo na glavnog suca utakmice (Ante Vučemilović) i na četvrtog suca (Dalibor Conjar). To što sam rekao ne odnosi se na pomoćne suce koji su odlično odradili svoj posao'', rekao je Vučević, prenosi stranica Hajduka.

''Nikakvog vrijeđanja nije bilo'', naglasio je sportski direktor Hajduka pa analizirao suđenje:

''Moju ocjenu o pogreškama na štetu Hajduka potvrdili su u svojim analizama sudački eksperti. Neopravdano isključenje Jeffersona je odluka kojom je Hajduk izravno oštećen i što je na kraju utjecalo na rezultat, a da se tu nije radilo o prekršaju, a još manje o žutom kartonu koji je značio isključenje. To je nepravedna kazna za našeg igrača koji po tome neće moći igrati na sljedećoj utakmici protiv Splita.''

Hajduk će od disciplinskog suca Krešimir Vlajčevića tražiti da se ukine suspenzija Jeffersonu.

''Žalosti me što moramo govoriti o suđenju, ali nećemo prestati ukazivati na pogreške kojima se izravno oštećuje Hajduk. Smatram da je normalno da kao sportski direktor imam pravo komentirati utakmicu pa tako i suđenje što je praksa u cijelom nogometnom svijetu'', rekao je Vučević.

Strupar i Carević seciraju derbi: Hajduk oduševio, Dinamo legija stranaca

Kasnija snimka je pokazala kako je Vučević u pravu, jer Jefferson je startao na loptu a ne na nogu Marka Roga. Isključen je neopravdano, a to vjerojatno nitko ne bi ni spominjao da nije Soudani zabio pobjednički gol u posljednjim sekundama utakmice.

Istina, Hajduk je u tom trenutku neopravdano imao igrača manje, što je novi veliki sudački previd u derbiju na štetu Splićana, no opći je dojam da je poraz stigao zbog neiskorištenih prilika Bijelih koji su na Maksimiru mogli pobijediti nakon sedam godina.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider