Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva pogotka Rooneyja

VIDEO Prijateljski 'blockbusteri' razočarali, Engleska bolja od Škotske

Ovog su utorka odigrane brojne prijateljske utakmice, a od nekih se očekivalo da će biti pravi nogometni praznik. Tu se prije svega misli na oglede Argentine i Portugala, te Španjolske i Njemačke, međutim, navijači su ostali uglavnom razočarani...

Portugal je u Manchesteru na stadionu Old Trafforda slavio protiv aktualnog viceprvaka svijeta Argentine s minimalnih 1-0. Razočarana britanska publika u Manchesteru morala je čekati 91 minutu da posvjedoči pogotku. Nije ga postigao ni Cristiano Ronaldo ni Lionel Messi, već 20-godišnji Raphael Guerreiro.

Ricardo Quaresma primio je jednu odbijenu loptu na desnoj strani portugalskog napada, ubacio ju je na peterac, gdje je sam kao duh stajao mladi vezni igrač koji je prije tek četiri dana debitirao za Portugal u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Bio mu je to ujedno prvijenac za reprezentaciju.

VIDEO Kolumbija jedva protiv Slovenije 'B', Brazil slavio i šesti put zaredom

Spomenimo da su Ronaldo i Messi igrali prvih 45 minuta, nakon čega su ih izbornici odlučili odmoriti. Najbliži pogotku bio je Messi, koji je u 11. minuti pogodio vratnicu.

U Vigu su se sudarili aktualni svjetski prvak Njemačka i aktualni europski prvak Španjolska. Pobjedu je odnio gostujući Elf, pogotkom Tonija Kroosa u 89. minuti susreta. Vezni igrač Real Madrida odapeo je jednu nisku loptu s 20-metara, koja je po skliskom travnjaku prevarila Kika Casillu, koji je debitirao na vratima Furije.

Treba reći da su oba izbornika izvela 'šarene' sastave, te da utakmica nije ispunila očekivanja navijača. Treba uzeti u obzir da je susret obilježila snažna kiša koja je i omogućila Kroosu da lakše savlada Casillu.

Talijanski nogometaši ubilježili su pobjedu u prijateljskom susretu u Genovi nad Albanijom od 1-0, a jedini pogodak na utakmici bio je autogol Hamdija Salihija u 82. minuti.

Samo dva dana nakon remija s Hrvatskom u Milanu, Talijani su teškom mukom u Genovi slavili nad Albanijom. Izbornik "azzura" Antonio Conte protiv Albanije nije koristio niti jednog od igrača iz dvoboja s Hrvatskom, a ta pričuvna momčad se jako namučila s tvrdim Albancima. Jedini pogodak stigao je osam minuta prije kraja kada je udarac Stefana Okake albanski napadač Salihi skrenuo u mrežu i prevario vlastitog vratara.

Talijani su u ovoj utakmici, za razliku od one u Milanu, napadali, te imali 66 posto posjeda lopte i 17 udaraca prema vratima.

Engleska je u Glasgowu s 3-1 bila bolja od Škotske, a dva pogotka u svojem 101. nastupu za Gordi Albion postigao je Wayne Rooney. Englesku je u vodstvo doveo Alex Oxlade-Chamberlain, kojeg je preciznom loptom poslužio klupski suigrač iz Arsenala Jack Wilshere

Rooney je svoj prvi pogodak postigao glavom nakon 'flipera' u šesnaestercu domaćina, dok je treći pogodak Engleske zabio nogom nakon asistencije Adama Lallane, koji ga je kvalitetno uočio samog na vrhu peterca.

 

Prijateljske utakmice, rezultati:

Poljska - Švicarska 2-2

Španjolska - Njemačka 0-1

Irska - SAD 4-1

Argentina - Portugal 0-1

Italija - Albanija 1-0

Škotska - Engleska 1-3

Francuska - Švedska 1-0

Mađarska - Rusija 1-2

Ukrajina - Litva 0-0

Rumunjska - Danska 2-0

Bjelorusija - Meksiko 3-2

Slovenija - Kolumbija 0-1

Slovačka - Finska 2-1

Grčka - Srbija 0-2

Kina - Honduras 0-0

Japan - Australija 2-1

Austrija - Brazil 1-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider