Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golčina Firmana

VIDEO Kolumbija jedva protiv Slovenije 'B', Brazil slavio i šesti put zaredom

Nogometna reprezentacija Srbije pobijedila je u prijateljskom ogledu na Kreti Grčku s 2-0, u Ljubljani je Slovenija poražena od Kolumbije s 1-0, dok je Brazil protiv Austrije upisao i šest uzastopnu pobjedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju dviju reprezentacija koje su katastrofalno započele kvalifikacije za EURO 2016, te ovoga vikenda obje ostale bez izbornika, slavili su Srbi i to pogocima Radosava Petrovića (60) i Nemanje Gudelja (90). Srbija je u I skupini u petak u Beogradu izgubila od Danske sa 3-1 i ima samo jedan bod, a toliko ima i Grčka koja je u skupini F šokantno izgubila kod kuće od Farskih Ootoka (1-0).

Na Kreti je Srbe umjesto Nizozemca Dicka Advocaata vodio izbornik Radovan Ćurčić, a Grke njegov kolega također iz mlade reprezentacije Konstantinos Tsanas umjesto Talijana Claudija Ranierija, koji je dobio otkaz.

Slovenija je na svojim Stožicama u pričuvnom sastavu ugostila treću reprezentaciju Kolumbiju, koja je pobijedila s 1-0 zgoditkom napadača Borussije Dortmund Adriana Ramosa u 43. minuti. Slovenski izbornik Srećko Katanec je protiv Kolumbije, slično kao i Niko Kovač protiv Argentine, postavio pričuvnu postavu, dok su Kolumbijci igrali u najjačem mogućem sastavu, a od njihovih zvijezda nedostajao je samo Radamel Falcao.

Brazil je pobijedio Austriju 2-1 ostvarivši i šestu uzastopnu pobjedu otkako je 'Selecao' preuzeo Dunga.

Brazil je poveo golom Davida Luiza u 64. minuti, a u 76. minuti iz jedanaesterca je izjednačio Aleksandar Dragović. Pobjednički pogodak za goste zabio je Firmino u 84. minuti. Brazil nikada nije izgubio od Austrije, u devet međusobnih susreta ostvario je šest pobjeda i tri neodlučena ishoda.

Otkako je Dunga, nakon debakla na svjetskom prvenstvu naslijedio Luiz Felipa Scolarija, Brazil je ostvario šest pobjeda uz razliku pogodaka 14-1. Redom su padali Kolumbija (1-0), Ekvador (1-0), Argentina (2-0), Japan (4-0), Turska (4-0) i večeras Austrija (2-1). Od 14 golova Neymar je zabio čak sedam golova.

Iznenađenje je priredila Bjelorusija koja je u Minsku s 3-2 pobijedila Meksiko, koji je prije samo nekoliko dana nadigrao u gostima Nizozemsku. Meksikanci su dvaput poveli pogocima Jimeneza (48, 53), Bjelorusi su poravnali preko Kriveca (50) i Signjeviča (56), da bi pobjedu domaćinu donio Pavel Nehajčik u 83. minuti.

Slovačka je u Žilini pobijedila Finsku s 2-1, a sva tri zgoditka na utakmici postigli su Slovaci. Već u 1. minuti pogodio Hološko, u 7. je Hamšik povećao na 2-0, da bi Hubočan autogolom u 45. minuti postavio konačan ishod.

Ranije je Japan kod kuće pobijedio Australiju s 2-1, Novi Zeland je izgubio kod Tajlanda (0-2), dok su Kina i Honduras odigrali bez zgoditaka - 0-0.

 

Prijateljske utakmice, rezultati:

Bjelorusija - Meksiko 3-2

Slovenija - Kolumbija 0-1

Slovačka - Finska 2-1

Grčka - Srbija 0-2

Kina - Honduras 0-0

Japan - Australija 2-1

Austrija - Brazil 1-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider