Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njie birao riječi

VIDEO Pobjesnjeli Messi "zapalio" Argentinu: Bijesan kao ris i bez dlake na jeziku

Lionel Messi teškim riječima opisao je igru "gaučosa" nakon poraza od Brazila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon oporavka od ozljede, Lionel Messi vratio se pod nacionalni stijeg u najvećem derbiju s Brazilom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018., no to Argentincima nije puno pomoglo.

„Selecao“ je u Belo Horizonteu propisno isprašio „albiceleste“ i poslao ih doma s tri laka komada u mreži. Do nogu potučeni „gaučosi“ nakon utakmice bili su očajni. Poraz od najvećeg rivala uvijek je bolan, a još kada je i ovako uvjerljiv, peče do kosti. Uz to Argentina već četiri kola ne zna za pobjedu i trenutačno je tek šesta na ljestvici sedam kola prije kraja kvalifikacija.

VIDEO Brutalan start: Frustrirani Argentinac "pomeo" Neymara!

Sasvim dovoljno za rijeku razočarenja i gnjeva među argentinskim navijačima, ali i reprezentativcima. Messi je bio nemoćan na travnjaku, a nakon utakmice je iskazao možda i najveći stupanj ogorčenosti i bijesa igrom "gaučosa".
„Ovo je teško sranje, moramo nešto promijeniti“, ljutit kao ris ispalio je bez sustezanja u mikrofone argentinskih novinara.

U Argentini je ovakav Messijev izljev bijesa dočekan s odobravanjem, jer se tumači da je time pokazao kako mu nije svejedno i da želi prodrmati momčad. Messiju se u prošlosti često u Argentini prigovaralo što je premiran i oklijeva udarati šakom o stolu u kriznim situacijama. Argentinci smatraju da Messi mora biti vođa na travnjaku i izvan njega i ne smije se libiti ulaziti u konflikte.

Čini se da je Messi prihvatio kritiku lako zapaljivih sunarodnjaka, često žestoku i pretjeranu, ali ne može se reći da je bez osnove. Kako godine prolaze, Messi mijenja karakter, vruća argentinska krv sve više dolazi do izražaja. Nedavno je i dresu Barcelone protiv Seville pokazao da krije u sebi divlju stranu. Razina gnjeva s kojim je bacio onu kopačku ledila je krv u žilama.

Argentina želi upravo takvog Messija i čini se da ga polako dobiva.
„Vrijeme je da počnemo pobjeđivati. Ostalo je još dovoljno vremena, ali moramo zaboraviti ovu utakmicu i usredotočiti se na one koje dolaze. Još uvijek sve ovisi o nama“, poručio je Messi.

Argentina do kraja kvalifikacija ima sljedeći raspored: Čile doma, Bolivija i Urugvaj u gostima, Venezuela i Peru doma i u zadnjem kolu u gostima Ekvador. Lako je moguće da će ključna utakmica biti prva sljedeća protiv Čilea. Argentina to jednostavno mora pobijediti, ako ne uspije, nije teško zaključiti kakva će se lavina kritika sručiti na „albiceleste“. U tom slučaju bit će u ogromnim problemima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider