Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilić nije uspio

VIDEO Ništa od senzacije: Sanchez presudio Bilićevom Bešiktašu!

Arsenal je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Bešiktaš s 1-0 i tako se po 17. put zaredom plasirao u najelitnije nogometno natjecanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal nije dopustio iznenađenje na Emiratesu i pridružio se Chelseaju, Liverpoolu i Manchester Cityju u Ligi prvaka. 'Topnici' su bili bolji protivnik od samog početka, kada je Wilshere imao jednu odličnu priliku.

Pokušavali su domaćini na razne načine, ali Bilićevi igrači su dobro stajali na terenu i silovito se branili. No, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Alexis Sanchez je pogodio na asistenciju Wilsherea i otvorio Arsenalu vrata Lige prvaka.

Prije toga je Wilshere pokosio Ramona Mottu u 16-ercu Arsenala, ali sudac Proença nije pokazao na bijelu točku. Bila je to vrlo sumnjiva situacija koja je mogla bitno promijeniti tijek utakmice.

ARSENAL - Bešiktaš 1-0 (Sanchez 45)

U nastavku je Bešiktaš krenuo na sve ili ništa, no nije uspio stvoriti kontinuirani pritisak. Dapače, Arsenalu se otvorio prostor i imao je bolje šanse od turske momčadi koja se mučila prema naprijed. Bešiktaš je od 75. minute imao igrača više nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Mathieu Debuchy, ali ni to nije pomoglo Bilićevim trupama.

U najboljoj šansi bio je Demba Ba, ali nije uspio šokirati Emirates u 89. minuti jer je glavom promašio cijelu loptu. Bešiktaš će europsku priču nastaviti natjecanjem po skupinama Europske lige.

Plasman u Ligu prvaka izborili su i Athletic Bilbao, Bayer leverkusen i Malmö.

Athletico Bilbao je na San Mamesu pobijedio Napoli 3-1 nakon što je prvi prvi dvoboj završio 1-1. Napoli je poveo golom Hamšika u 47. minuti, no baskijski sastav je okrenuo rezultat postigavši tri gola. Dva je zabio Aritz Aduriz (61, 69), a jednog Ibai Gomez (74). Hrvatski nogometaš Josip Radošević nije bio u sastavu Napolija.

Bayer je u Leverkusenu rutinski odradio posao protiv danskog Kopenhagena pobijedivši 4-0 nakon što je u prvom dvoboju slavio 3-2. Golove za 'apotekare' postigli su Son Heung-Min (2), Hakan Calhanoglu (7) i Kiessling (31-11m, 65). Tin Jedvaj je za Bayer odigrao cijeli susret.

Malmö je priredio senzaciju pobijedivši Salzburg 3-0, nako što su Austrijanci u prvom susretu slavili 2-1. Golove za veliku pobjedu švedskog sastava zabili su Rosenberg (11-11m, 84) i Eriksson (19). (Hina)

Rezultati uzvratnih susreta play-offa Lige prvaka:

ARSENAL - Bešiktaš 1-0 (Sanchez 45) (prva utakmica 0-0)

MALMÖ - Salzburg 3-0 (Rosenberg 11-11m, 84 Eriksson 19) (prva utakmica 1-2)

ATHLETIC BILBAO - Napoli 3-1 (Aritz Aduriz 61,69 Ibai Gómez 74 / Hamšík 47) (prva utakmica 1-1)

BAYER LEVERKUSEN - Kopenhagen 4-0 (Heung-Min 2, Calhanoglu 7 Kiessling 31-11m, 65) (prva utakmica 3-2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider