Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi strijelac kluba

VIDEO 'Zaboravljeni' hrvatski napadač zabio dva gola u Belgiji

Nakon zimske stanke nastavljeno je belgijsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Standard Liege pobijedio je u gostima Lokeren u 2:0, a oba pogotka postigao je zadarski napadač Ivan Santini.

Santini je u formaciji 4-3-3 igrao centralnog napadača, a nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova poentirao je u 56. i 65. minuti (za prvog mu je asistirao Boschilia, a za drugog Goreux).

S ova dva gola Santini će definitivno zacementirati svoje mjesto u vrhu napada za iduće kolo kada će Standard ugostiti aktualnog prvaka Gent.

Ukupno je Santini upisao 15 nastupa ove sezone u belgijskoj Jupiler ligi i s ova dva gola na kontu ima sedam pogodaka te je prvi strijelac kluba.

U preostalih osam kola do kraja osnovnog dijela sezone Standard će hvatati šestu poziciju koja donosi mjesto u tzv. Ligi za prvaka. Zbog lošije gol-razlike trenutno su sedmi iako imaju isti broj bodova kao i šestoplasirani Genk.

Veliku ulogu u tom lovu trebao bi imati stasiti (190cm) 26-ogodišnji Zadranin koji je jedan od najboljih napadača u Belgiji. U lipnju 2013. potpisao je za Kortrijk za kojeg je u dvije sezone u 74 nastupa zabio 32 gola i upisao 14 asistencija, a nakon takvog učinka ovog ljeta su ga u svoje redove željeli dovesti Gent i Anderlecht, ali je Standard bio najbrži - platili su odštetu Kortrijku od dva milijuna eura i Santini je potpisao četverogodišnji ugovor.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider